1. Home
 2.  > NVBK Leden
 3.  > Agenda
 4.  > Archief

HAN: Presentaties Examen Kostendeskundige Bouw

20 juni 2013

EXAMEN KOSTENDESKUNDIGE BOUW

De opleiding Kostendeskundige Bouw editie 2011-2013 beleeft op 20 en 21 juni zijn examen. Twaalf kandidaten presenteren en verdedigen dan hun scriptie. Deze presentaties vinden plaats bij de Hogeschool Arnhem Nijmegen en zijn openbaar. Alle NVBK leden zijn van harte uitgenodigd. Klik hier voor de officiele uitnodiging.

Ieder examen duurt een uur. U kunt per onderwerp instromen. Volledig programma en nadere inlichtingen bij Andrea Bloemendaal, 026-3658139 of andrea.bloemendaal@han.nl.

De onderwerpen van de presentaties op donderdag 20 juni 2013 (aanvang  9.30 uur) zijn:

 • Financiële analyse van verschillende bouwmethoden voor appartementencomplexen - Rik Braakman (Bouwbedrijf Noordersluis, Lelystad)
 • Herbestemming voormalige glasfabriek te Kampen – Gerben Fijn (Plegt-Vos Lelystad)
 • Scenario’s voor renovatie bij extramuralisatie – Maarten Harting (SDB groep, Leidschendam)
 • GPR Gebouw en Multi Functioneel Centrum Kaatsheuvel – Hein Huijbers (Heijmans Woningbouw Zuid, Rosmalen)
 • Rekentool verduurzamen bestaande (rij)woningen voor woningbouwverenigingen – Jeroen Wessel (Bartels Ingenieursbureau,  Apeldoorn)
 • Maincontracting – Het ei van Columbus? – Henk Koobs (Dienst Vastgoed Defensie, Zwolle)

Op vrijdag 21 juni 2013 (aanvang 9.30 uur) worden de volgende onderwerpen gepresenteerd:

 • BaseHome in een energieneutrale uitvoering – Mark Vos (Klokbouw, Nijmegen)
 • Flexibel bouwen in de care – Hanneke Pronk (Basalt bouwadvies, Nieuwegein)
 • De ontwikkeling van een vervangingswaardemodel – Paul Smolenaers (DTZ Zadelhoff, Amsterdam)
 • Urban Farming, De toepassing in leegstaand vastgoed,de economische haalbaarheid – Marijn Sebregts (Brink Groep, Leidschendam)
 • Herbestemming school te Schagen – Sjoerd Enthoven (BBA, Heemskerk)
 • Herbestemming kantoorgebouw te Beverwijk – Joris Wester (Smit’s bouwbedrijf, Beverwijk)

De opleiding Kostendeskundige Bouw is een samenwerking van de Nederlandse Vereniging van BouwKostendeskundigen en HAN Cursussen, PostHBO-opleidingen en Maatwerk. Het cursusleiderschap wordt verzorgd door Vitruvius Bouwkostenadvies. Voor meer informatie zie www.han.nl/ec/be.

Start eerstvolgende opleiding Kostendeskundige Bouw: september 2013

Noot: Het vervolg op de opleiding Kostendeskundige Bouw is de opleiding Kostenadviseur Bouw en Infra. Deze opleiding is bestemd voor gediplomeerden van de opleidingen Kostendeskundige Bouw en Kostendeskundige Infra, met minimaal een jaar ervaring na behalen van diploma. Anderen met een vergelijkbaar opleidingsniveau en ervaringstraject kunnen ook deelnemen, na een audit. Nadere inlichtingen bij Jan Rip, 06 26 36 49 27 of jan.rip@jrc2000.nl. Voor meer informatie zie www.han.nl/ec/be.


Discussie

Terug naar het agenda archief

Vacatures

 
 

NVBK lid Worden

Het NVBK lidmaatschap fungeert als een gezaghebbend keurmerk en geeft toegang tot een bron van kennis en informatie en een interessant netwerk van vakprofessionals. Leden profiteren daarnaast van allerlei voordelen. Kortom, onze leden hebben een streepje voor op niet-leden. 

>>>Aanmelden

Zoek een NVBK Kostendeskundige

Door een streng toelatingsbeleid bewaken we de kwaliteit van onze vereniging. Onze kostendeskundigen zijn zonder uitzondering gepassioneerde mensen die bereid zijn zich actief in te spannen voor hun vakgebied