1. Home
  2.  > NVBK Leden
  3.  > Agenda
  4.  > Archief

Netwerkbijeenkomst - Conceptenbibliotheek, NEN2699 en STABU-Bouwbreed

28 mei 2015 16:00 - 19:00

 

 

 

Op donderdag 28 mei organiseert de NVBK samen met de Bond van Nederlandse Bestekdeskundigen een bijeenkomst over de Conceptenbibliotheek, NEN 2699 en Stabu. In deze zeer interessante bijeenkomst wordt u door deskundige sprekers meegenomen in de nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot digitale informatie.

 

De Nederlandse conceptenbibliotheek

Het initiatief om een conceptenbibliotheek in te richten, en daarmee een gemeenschappelijke taal te definiëren, is even noodzakelijk als gedurfd. Verschillende initiatieven zijn in het verleden gestrand. Vaak door gebrek aan draagvlak. Nu zien we dat door de ontwikkelingen rondom BIM, en de daarmee samenhangende behoefte om digitale gegevens met elkaar uit te wisselen, partijen geconfronteerd worden met de noodzaak van een gemeenschappelijke taal. Dit besef is de belangrijkste reden dat het draagvlak er nu wel is. Lees meer>> 

 

De NEN 2699

De commissie die de NEN 2699 heeft vastgesteld is uitgegaan van een classificatie die al breed geaccepteerd was. Maar waarom is deze gestandaardiseerde opbouw en indeling van de investeringskosten, de exploitatiekosten en de ‘(whole) life-cycle costs’ zo belangrijk is? U hoort het op 28 mei.

 

De nieuwe STABU-classificatie (STABU-Bouwbreed) 

Hoe wordt aangekeken tegen deze ontwikkeling en is dit een ontwikkeling die we moeten aanmoedigen? Praat en discuseer mee op 28 mei.

 

Deelname

Deelname aan de netwerkbijeenkomst voor leden van NVBK en BNB is gratis. BNB leden dienen hiertoe 'BNB' te vermelden in het veld 'lidmaatschapsnummer' in het aanmeldformulier. Let op! De deelnemerslijst wordt voor akkoord gecheckt met het secretariaat van BNB. Niet-leden van NVBK en BNB betalen 50 euro (exclusief BTW).

Wil je je aanmelden, klik hier.

Datum: donderdag 28 mei 2015

Tijdstip: 16.00-19.00 uur (met eventueel aansluitend een diner)

Locatie: Mammomi, Mariaplaats 14 in Utrecht

Sessies
2015-05-28
00:00
Diner netwerkbijeenkomst NVBK d.d. 28 mei 2015
00:00 - 00:00

Discussie

Terug naar het agenda archief

Vacatures

 
 

NVBK lid Worden

Het NVBK lidmaatschap fungeert als een gezaghebbend keurmerk en geeft toegang tot een bron van kennis en informatie en een interessant netwerk van vakprofessionals. Leden profiteren daarnaast van allerlei voordelen. Kortom, onze leden hebben een streepje voor op niet-leden. 

>>>Aanmelden

Zoek een NVBK Kostendeskundige

Door een streng toelatingsbeleid bewaken we de kwaliteit van onze vereniging. Onze kostendeskundigen zijn zonder uitzondering gepassioneerde mensen die bereid zijn zich actief in te spannen voor hun vakgebied