1. Home
  2.  > NVBK Leden
  3.  > Agenda
  4.  > Archief

NVBK-DACE netwerkbijeenkomst: 'Value Management in de complexe gebouwenwereld'

01 juni 2017 13:45 - 17:00

Klik hier voor het aanmeldformulier.

In Nederland wordt Value Management wordt veelvuldig toegepast bij civiele projecten, met aansprekende resultaten. Grote infra opdrachtgevers als Prorail en Rijkswaterstaat hebben deze aanpak standaard in hun projectmanagementproces.

Maar kan VM ook worden toegepast bij complexe gebouwen? Denk aan stations, ziekenhuizen en fabrieken met de veelheid aan eisen (o.a. m.b.t. duurzaamheid, multifunctionaliteit en flexibiliteit) en schaarse ruimte. Extra uitdaging hierbij betreft vaak de (korte) bouwtijd in de complexe omgeving waarbij soms “de winkel open moet blijven”. Ook de grote hoeveelheid aan stakeholders (o.a. opdrachtgever, gebruiker, beheerder en vergunningsverlener) die betrokken zijn, kunnen het project extra complex maken in termen van scope en projectbeheersing. 

Er zijn enkele ervaringen met toepassing van VM bij complexe gebouwen. Die willen we graag met u delen waarna wij met elkaar in gesprek gaan welke uitdagingen er allemaal zijn in die complexe gebouwen wereld waar VM bij zou kunnen helpen.

Maar om eerst in de materie te komen is het mogelijk in het voorprogramma een VM workshop bij te wonen. Daarin worden beginselen van Value Management benoemd waaronder functies, prestaties, kosten, waarde, focus, snelkookpangewijs itereren en klantgericht ontwerpen. U noteert uw eigen checklist om nieuwsgierig en kritisch naar het verhaal van Timme Hendriksen en Ruud Loeve te luisteren, te kijken en vragen te stellen.

PROGRAMMA

13.45 uur: Value Management workshop - Hein de Jong (Value FM)
15:15 uur: Het IJ-viaduct: een nieuwe toekomst voor de 100 jaar oude brug, verstopt binnen Amsterdam Centraal Station Ruud Loeve/Jan Schouten (Arcadis)
15.45 uur: Santair Airport Spa: de investering waard! - Timme Hendriksen (Value FM) en 
Nienke van der Velde (Schiphol Group)
16.15 uur: Discussies aan de hand van stellingen (olv Frank Michielen/Anand Ramdien)
17.00 uur: Sluiting en netwerkborrel 

Voor meer informatie over SIG VM 
Voor meer informatie over SIG HCB 

AANMELDEN

In verband met de reservering stellen wij het op prijs dat u zich zo snel mogelijk aanmeldt.

Graag tot 1 juni aanstaande! 

 


Discussie

Terug naar het agenda archief

Vacatures

 
 

NVBK lid Worden

Het NVBK lidmaatschap fungeert als een gezaghebbend keurmerk en geeft toegang tot een bron van kennis en informatie en een interessant netwerk van vakprofessionals. Leden profiteren daarnaast van allerlei voordelen. Kortom, onze leden hebben een streepje voor op niet-leden. 

>>>Aanmelden

Zoek een NVBK Kostendeskundige

Door een streng toelatingsbeleid bewaken we de kwaliteit van onze vereniging. Onze kostendeskundigen zijn zonder uitzondering gepassioneerde mensen die bereid zijn zich actief in te spannen voor hun vakgebied