1. Home
  2.  > NVBK Leden
  3.  > Agenda
  4.  > Archief

Waterbouwdag 2018: High Tech Waterbouw (extern event)

04 oktober 2018 08:30 - 18:00

Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI)
Afdeling voor Bouw- en Waterbouwkunde

Waterbouwdag 2018: High Tech Waterbouw


Datum: donderdag 4 oktober 2018
Tijd: 08:30 - 18:00 uur
Locatie: Jaarbeurs Utrecht
 
 

 

De Waterbouwdag 2018 vindt plaats op donderdag 4 oktober a.s. in de Jaarbeurs te Utrecht.
Dit jaarlijkse evenement geeft een overzicht van de laatste ontwikkelingen en nieuwe projecten in de waterbouwsector. Voor waterbouwers uit Nederland en België dé gelegenheid om vakgenoten te ontmoeten. Het is niet alleen een boeiende dag voor ervaren experts, maar ook voor jonge professionals en studenten.

Praktische informatie
Datum: donderdag 4 oktober 2018
Tijd: 8:30 - 18:00 uur
Locatie: Jaarbeurs Utrecht

Dit jaar is gekozen voor een andere locatie dan gewoonlijk, namelijk de Jaarbeurs te Utrecht. Tevens zal de opzet van het programma worden aangepast waardoor er meer ruimte is om de bedrijven op de informatiemarkt te bezoeken.

Thema: High Tech Waterbouw
Tijdens de Waterbouwdag 2018 staan de technologische ontwikkelingen in de sector centraal. Aan de hand van concrete projecten wordt aandacht geschonken aan nieuwe ontwikkelingen zoals ICT en Big Data, innovaties in meten en monitoren, 3D en 4D informatie, en slimme uitvoerings- en dijkverbeteringstechnieken. Tevens bekijken we hoe deze ontwikkelingen bijdragen aan de verduurzaming van de Waterbouw. Daarom is dit jaar als thema ‘High Tech Waterbouw’ gekozen.

Eigen programma samenstellen met actuele projecten
Deelnemers aan de Waterbouwdag hebben een ruime keuze bij het samenstellen van hun eigen middagprogramma. Er zijn diverse parallelle sessies waarbij de onderwerpen High Tech Waterbouw, nieuwe ontwikkelingen in het hoogwaterbeschermingsprogramma en andere nationale- en internationale projecten aan bod komen.

Informatiemarkt
Een belangrijke ontmoetingsplaats tijdens de Waterbouwdag is de informatiemarkt. Op deze markt presenteren bedrijven en instellingen hun meest recente producten en diensten. Wilt u met uw bedrijf op de informatiemarkt staan? Neem dan contact op met Angelique van Tongeren van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) via telefoonnummer 070-3919890 of e-mail waterbouwdag@kivi.nl.

Heeft u een idee voor het presenteren van een leuke gadget op de informatiemarkt. Hierbij valt te denken aan; virtual reality brillen, waterdrones, simulatoren, 3D printers, etc. Stuur uw idee dan voor 1 juni a.s. naar Angelique van Tongeren via waterbouwdag@kivi.nl. Er zal een selectie worden gemaakt en de organisaties met de meest spraakmakende gadgets mogen kosteloos gebruik maken van een ruimte op de informatiemarkt om de gadgets te presenteren.

Graag ontvangen wij de onderstaande gegevens:
- de afmetingen van de gadget;
- wat voor faciliteiten heeft deze nodig;
- wat kan de gadget;
- hoe de gadget gerelateerd is aan waterbouw.

Er kunnen meerdere gadgets op de informatiemarkt worden getoond. Uiterlijk vrijdag 15 juni a.s. zal bekend gemaakt worden welke organisaties hun gadget mogen presenteren.

Aanmelden
Meer informatie volgt z.s.m. op www.waterbouwdag.nl

Kom ook naar de Waterbouwdag! Dé bijeenkomst voor de hele waterbouwsector, van opdrachtgevers, adviesbureaus en aannemers tot jonge vakgenoten en studenten.

Organiserende partijen:

Met dank aan:
Deltares, Waterbouwdispuut, TU Delft Civiele techniek en Aardwetenschappen en de young professionals van Royal HaskoningDHV, Tauw en Rijkswaterstaat.


Discussie

Terug naar het agenda archief

Vacatures


 
 

NVBK lid Worden

Het NVBK lidmaatschap fungeert als een gezaghebbend keurmerk en geeft toegang tot een bron van kennis en informatie en een interessant netwerk van vakprofessionals. Leden profiteren daarnaast van allerlei voordelen. Kortom, onze leden hebben een streepje voor op niet-leden. 

>>>Aanmelden

Zoek een NVBK Kostendeskundige

Door een streng toelatingsbeleid bewaken we de kwaliteit van onze vereniging. Onze kostendeskundigen zijn zonder uitzondering gepassioneerde mensen die bereid zijn zich actief in te spannen voor hun vakgebied