1. Home
  2.  > NVBK Leden
  3.  > Agenda
  4.  > Archief

Dag van de Bouwkostendeskundige 2018

08 november 2018

Ieder jaar organiseert NVBK de Dag van de Bouwkostendeskundige. Een dag speciaal voor bouwkostendeskundigen met interessante lezingen en voldoende tijd om bij te praten met uw vakgenoten. 

Dit jaar zal de Dag van de Bouwkostendeskundigen zijn op donderdag 8 november. Het thema van deze dag is: BIM.  Noteer je deze dag alvast in je agenda?! De locatie is ook al bekend voor deze bijeenkomst: Bouw & Infra Park Harderwijk. 

In het jaarlijkse magazine van NVBK, KM besteden we traditiegetrouw veel aandacht aan deze dag. Binnenkort ontvang je dit magazine.

Globaal programma

13.00 uur Ontvangst met koffie en thee
13.30 uur Rondleiding
14:15 uur Presentatie Arjan Walinga
15.00 uur Presentatie Maarten Veerman en Erik Schulte Fischedick
15.45 uur Pauze
16:15 uur Presentatie Jeroen Inberg en Irvin Berkel
17:00 uur Borrelen vakgenoten
17:45 uur Afsluitend dinerbuffet (aparte aanmelding)

Meld je aan voor de Dag van de Bouwkostendeskundige! 

Deelname aan de Dag van de Bouwkostendeskundige is gratis voor leden van de NVBK
Leden van Dace en BNB betalen € 25,- 
Externen betalen € 50,-
(alle genoemde bedragen zijn excl. 21% BTW)

Sprekers
Arjan Walinga studeerde aan de Faculteit Economie en Management van de Hogeschool Utrecht. Na het behalen van zijn diploma in 1997 vervulde hij meerdere functies bij Siemens Nederland in de vakgebieden Inkoop, Logistiek, ICT en Supply Chain Management. In 2010 maakte hij een overstap naar Bouwend Nederland, de brancheorganisatie voor bedrijven in de bouwnijverheid. Bij Bouwend Nederland houdt hij zich bezig met de thema’s bouwlogistiek, BIM en virtueel bouwen, digitalisering en supply chain finance.
Onderwijs heeft een bijzondere plaats in alle werkzaamheden van Arjan Walinga. Zo is hij vanaf het begin betrokken bij de BIM-onderwijsbeweging. Hij staat regelmatig voor de klas om studenten les te geven over logistiek en BIM op hbo’s en mbo’s. Ook geeft hij voorlichting op middelbare scholen over hoe gaaf het is om in deze higtech-industrie te mogen werken in het licht van #jegaathetmaken.

Maarten Veerman is specialist en teamleider Bouwinformatie Management (BIM). Met een achtergrond in de architectuur en een uitgebreide kennis van informatica weet hij de link te leggen tussen klanten, ontwerpers, technici en stakeholders. Hij heeft in projecten als doel de informatiestromen te vangen, ordenen, analyseren en controleren, om een hoge kwaliteit van het werk te garanderen. Hij is in staat hiervoor project specifieke hulpmiddelen te realiseren, waarmee projectinformatie op een heldere en toegankelijke manier wordt gepresenteerd. Zo wordt het voor deelnemers aan het project gemakkelijker complexe informatie te doorgronden. Maarten Veerman behoorde in 2014 tot de laatste negen genomineerden voor de titel Ingenieur van het Jaar.

Erik Schulte Fischedick is sinds 1999 werkzaam bij Witteveen+Bos als bouwkostendeskundige en is teamleider Kostenmanagement. Hij is bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Bouwkostendeskundigen (NVBK), delegate voor Nederland van de Europese samenwerking op het gebied van bouwkosten (CEEC) en daarnaast lid van de Dutch Association of Cost Engineers (DACE). Hij heeft zich gespecialiseerd in het opstellen van bouwkostenramingen, investeringsramingen, uitvoeringsplanningen en grondexploitaties in een breed vakgebied van de civiele techniek en bouwkunde. Erik Schulte Fischedick treedt in binnen- en buitenland op als senior kostenmanager voor projecten die in een vroeg projectstadium verkeren, hierin adviseert hij de opdrachtgever in het ontwerpproces om tot een kosten optimaal ontwerp te kunnen komen. Daarnaast is hij docent aan de opleiding Kostendeskundige Infra, de opleiding Certified Cost Engineer en gecommitteerde voor de opleiding Kostendeskundige Bouw.

Irvin Berkel heeft jarenlange ervaring op het gebied van zowel CAD-software als calculatiesoftware. Als consultant komt hij veel bij BIMmende organisaties over de vloer en weet hij als geen ander welke hobbels er vaak genomen zijn of moeten worden met betrekking tot BIM. Hij is de productowner op het gebied van BIM calculeren en drukt zijn stempel op de doorontwikkeling hiervan.

Jeroen Inberg heeft Bouwtechnische Bedrijfskunde gestudeerd en is meteen na zijn studie de bouwsoftware-wereld ingerold. Als adjunct-directeur houdt hij zich met name bezig met de commerciële- en marketingactiviteiten binnen het bedrijf. Innovatie staat hoog op de agenda bij Kraan en mede hierdoor is hij de aanjager om nieuwe software-oplossingen te ontwikkelen, zo ook op calculatiegebied.

 

 

 

 


Discussie

Terug naar het agenda archief

Vacatures


 
 

NVBK lid Worden

Het NVBK lidmaatschap fungeert als een gezaghebbend keurmerk en geeft toegang tot een bron van kennis en informatie en een interessant netwerk van vakprofessionals. Leden profiteren daarnaast van allerlei voordelen. Kortom, onze leden hebben een streepje voor op niet-leden. 

>>>Aanmelden

Zoek een NVBK Kostendeskundige

Door een streng toelatingsbeleid bewaken we de kwaliteit van onze vereniging. Onze kostendeskundigen zijn zonder uitzondering gepassioneerde mensen die bereid zijn zich actief in te spannen voor hun vakgebied