1. Home
  2.  > NVBK Leden
  3.  > Agenda
  4.  > Archief

NVBK-DACE Netwerkbijeenkomst

06 juni 2019 13:30 - 18:00

Klik hier voor het aanmeldformulier


In het voorprogramma zullen Erik Schulte Fischedick (Witteveen + Bos) en Maurice Kardas (RHDHV) een presentatie geven over 3-D printen met beton. Aan de hand van diverse projecten laat Witteveen + Bos de ontwikkelingen op het gebied van betonprinten zien. De eerste onderzoeksresultaten naar betonconstructies zijn veelbelovend: bij 3-D betonprinten is minder bouwmateriaal nodig en geen bekisting. Dit betekent minder gebruik van schaarse grondstoffen, minder afval en minder CO2 uitstoot. Door te digitaliseren kan er sneller en beter worden gebouwd, met een grotere vormvrijheid. Uiteindelijk zal het hele bouwproces op grote schaal gaan veranderen. 

Daarna zullen Gerard Filé (RHDHV) en Maurice Kardas (RHDHV) een presentatie verzorgen over Vezel versterkt Kunststof. Sinds begin deze eeuw wordt Vezel versterkt Kunstof (VVK) toegepast in de infrastructuur. In deze presentatie willen we ingaan op de achtergrond van VVK (wat is VVK en welke verschillende soorten kennen we), de huidige situatie (wat zijn de mogelijkheden, CO2 footprint) en de toekomst (robotisering).

In het plenaire programma zal Wiebe Witteveen (Best Value Group) spreken.

De afgelopen jaren heeft de Best Value aanpak (“BVP” of “BV”) zijn intrede gedaan in het Nederlandse inkooplandschap. Recent kiezen opdrachtgevers ook vaker voor relationele contracten waarbij naast de prestatie ook de relatie centraal staat, omdat zij zich realiseren dat een veranderende omgeving vraagt om een flexibel contract. Een bekroonde methode voor relationele contracten is Vested Outsourcing . Schiphol heeft bijvoorbeeld bij de Main Contracts (prestatiecontracten voor het onderhouden van de assets) gekozen voor een combinatie van Best Value en de principes van Vested Outsourcing. Ook Stedin heeft voor een langlopend IT-contract voor cloud transformatie gekozen voor deze combinatie.

Vested en BV hebben veel uitgangspunten gemeen. Beiden richten zich op de deskundigheid van de leverancier, beiden denken in termen van win-win en beiden vinden waarde belangrijker dan “prijs”. BV en Vested verschillen echter ook in hun focus, toepassing, methodiek en zakelijke behoeften. In deze lezing gaat Wiebe Witteveen in op enkele case studies waarin Best Value en Vested zijn toegepast. Ook licht Wiebe vanuit zijn adviespraktijk de overeenkomsten en verschillen tussen Vested en Best Value toe. 

Wiebe Witteveen is partner van de Best Value Group. BVG is in Nederland een koploper op het gebied van Vested en de Best Value aanpak en is partner van de Nederlandse Vereniging voor Inkoopmanagement (NEVI) voor zowel Best Value als Vested. Wiebe beschikt over een Best Value A+ certificaat en is gecertificeerd als Vested Deal Architect en is lid van de Nederlandse Best Value certification board. 

 

Programma

13.30 uur - voorprogramma
Presentatie '3-D printen met beton' door Erik Schulte Fischedick (Witteveen + Bos) en Maurice Kardas (RHDHV)
Presentatie 'Vezel versterkt Kunststof' door Gerard Filé en Maurice Kardas (beiden RHDHV)

15.00 uur: Welkom, door Robert de Vries (vz DACE) en Frank Michielen (vz NVBK)
15.15 uur: Presentatie 'Best Value aanpak' door Wiebe Witteveen (Best Value Group)
17.00 uur: Sluiting en netwerkborrel   

LOCATIE
De Soester Duinen
Soesterbergsestraat 188
3768 MD SoestTerug naar het agenda archief

Vacatures


 
 
zoekt een
Adviseur Bouwkosten
 
 

 

 

NVBK lid Worden

Het NVBK lidmaatschap fungeert als een gezaghebbend keurmerk en geeft toegang tot een bron van kennis en informatie en een interessant netwerk van vakprofessionals. Leden profiteren daarnaast van allerlei voordelen. Kortom, onze leden hebben een streepje voor op niet-leden. 

>>>Aanmelden

Zoek een NVBK Kostendeskundige

Door een streng toelatingsbeleid bewaken we de kwaliteit van onze vereniging. Onze kostendeskundigen zijn zonder uitzondering gepassioneerde mensen die bereid zijn zich actief in te spannen voor hun vakgebied