1. Home
  2.  > NVBK Leden
  3.  > Agenda

2daagse DACE cursus: Effectieve tijd- en kostenbeheersing door duurzame procesbeheersing

26 mei 2016 09:00 - 17:00

Beste deelnemer,

"Effectieve tijd- en kostenbeheersing door duurzame procesbeheersing
".

Na het succes van de eerste workshop, die gehouden is in juni 2015, bleek er veel animo in de keten voor een tweede DACE Workshop LEAN. Klik hier voor de flyer met alle informatie.

Projecten worden steeds groter en complexer met steeds méér partijen en marges die onder druk staan.
Deze projecten kun je scherp begroten en strak plannen. Echter in de praktijk is het vaak een worsteling: veel partijen, veranderende klanteisen, veel risico’s en afhankelijkheden, geen heldere afspraken en onduidelijke communicatie leiden tot ongestructureerde processen. Hoe houdt u dan toch de looptijd en kosten in bedwang?

Door LEAN toe te passen kunt u op een effectieve en duurzame manier dit proces leren beheersen en krijgt u grip op tijd en kosten.

DACE organiseert een Workshop LEAN waarin u in 2 dagen een aantal instrumenten leert te gebruiken die u helpen de complexiteit te behappen. Door projecten op te splitsen in brokken, in transparante taken, met de focus op wat, wanneer, waarom en voor wie behoudt u grip op kosten en tijd. Focus op maximale waardetoevoeging en tussendoelen leiden naar het gewenste resultaat. De tweedaagse workshop wordt op 26 mei en 9 juni 2016 gehouden in De Parel van Zuilen te Utrecht (Burgemeester Norbruislaan 17, 3555 ED).  

De workshop wordt gegeven in twee losse dagen, zodat op de tweede dag aandacht besteed kan worden aan vragen ontstaan in de tussenliggende periode.
De volgende onderwerpen komen in deze 2 dagen aan de orde:
-          (opfrissen) Kennis van principes en verspillingen van LEAN
-          Van projectdenken naar procesdenken: oa. Waardestroomanalyse en continu verbeteren middels A3 en Kaizen
-          Van procesdenken naar duurzame proces- en projectbeheersing: het creëren van een stabiele planning middels pull
        planning, scrum & kanban, KATA, foutvrij werken en standaardisatie van processen
-          Ketenintegratie en samenwerking
-          LEAN leiderschap en de specifieke eigenschappen van een echte LEAN-manager  

LEAN leer je door LEAN te doen: tijdens de twee dagen zullen simulatiegames de revue passeren, waardoor u in een praktijksituatie belandt. Nieuwsgierig geworden door deze opgedane praktische kennis gaat u na de eerste dag vanzelf in actie komen in uw eigen werkomgeving. Ook thuis kunt u van de LEAN kennis meteen gaan profiteren.
Eventuele vragen en obstakels kunnen in de tweede dag kort worden behandeld

U kunt zich aanmelden bij Bureau DACE via bijgaande link.

Wees er snel bij want er is plaats voor maximaal 14 deelnemers!

Met vriendelijke groet,

Wendy Bakkenes
secretariaat
_______________________
Stichting DACE
Postbus 1058
3860 BB  NIJKERK
Tel.: 033 - 247 34 55
E-mail: info@dace.nl
Website: www.dace.nl


Discussie

Terug naar het agenda archief

Vacatures

 
 

NVBK lid Worden

Het NVBK lidmaatschap fungeert als een gezaghebbend keurmerk en geeft toegang tot een bron van kennis en informatie en een interessant netwerk van vakprofessionals. Leden profiteren daarnaast van allerlei voordelen. Kortom, onze leden hebben een streepje voor op niet-leden. 

>>>Aanmelden

Zoek een NVBK Kostendeskundige

Door een streng toelatingsbeleid bewaken we de kwaliteit van onze vereniging. Onze kostendeskundigen zijn zonder uitzondering gepassioneerde mensen die bereid zijn zich actief in te spannen voor hun vakgebied