1. Home
  2.  > NVBK Leden
  3.  > Agenda

NVBK-DACE Netwerkbijeenkomst

06 juni 2019 15:00 - 18:00

Dit is de jaarlijkse bijeenkomst met DACE.

De spreker is bekend: Wiebe Witteveen 

De afgelopen jaren heeft de Best Value aanpak (“BVP” of “BV”) zijn intrede gedaan in het Nederlandse inkooplandschap. Recent kiezen opdrachtgevers ook vaker voor relationele contracten waarbij naast de prestatie ook de relatie centraal staat, omdat zij zich realiseren dat een veranderende omgeving vraagt om een flexibel contract. Een bekroonde methode voor relationele contracten is Vested Outsourcing . Schiphol heeft bijvoorbeeld bij de Main Contracts (prestatiecontracten voor het onderhouden van de assets) gekozen voor een combinatie van Best Value en de principes van Vested Outsourcing. Ook Stedin heeft voor een langlopend IT-contract voor cloud transformatie gekozen voor deze combinatie.

Vested en BV hebben veel uitgangspunten gemeen. Beiden richten zich op de deskundigheid van de leverancier, beiden denken in termen van win-win en beiden vinden waarde belangrijker dan “prijs”. BV en Vested verschillen echter ook in hun focus, toepassing, methodiek en zakelijke behoeften. In deze lezing gaat Wiebe Witteveen in op enkele case studies waarin Best Value en Vested zijn toegepast. Ook licht Wiebe vanuit zijn adviespraktijk de overeenkomsten en verschillen tussen Vested en Best Value toe. 


Wiebe Witteveen is partner van de Best Value Group. BVG is in Nederland een koploper op het gebied van Vested en de Best Value aanpak en is partner van de Nederlandse Vereniging voor Inkoopmanagement (NEVI) voor zowel Best Value als Vested. Wiebe beschikt over een Best Value A+ certificaat en is in 2019 gecertificeerd als Vested Deal Architect. 

Programma

Binnenkort weten we meer en kun je je aanmelden.


Discussie

Terug naar het agenda overzicht

Vacatures

 

NVBK lid Worden

Het NVBK lidmaatschap fungeert als een gezaghebbend keurmerk en geeft toegang tot een bron van kennis en informatie en een interessant netwerk van vakprofessionals. Leden profiteren daarnaast van allerlei voordelen. Kortom, onze leden hebben een streepje voor op niet-leden. 

>>>Aanmelden

Zoek een NVBK Kostendeskundige

Door een streng toelatingsbeleid bewaken we de kwaliteit van onze vereniging. Onze kostendeskundigen zijn zonder uitzondering gepassioneerde mensen die bereid zijn zich actief in te spannen voor hun vakgebied