Over Ledenvergadering en brouwerijbezoek

Ledenvergadering en brouwerijbezoek

Jarenlang was het in Weesp het gesprek van de dag: wat te doen met de Laurentiuskerk. De fundering van het in 1876 gebouwde erfgoed was weggezakt en het kerkbezoek liep terug. Miljoenen waren nodig om de kerk te behouden. Miljoenen die het kerkbestuur en het bisdom niet hadden. Deze plek vormt het decor voor de ledenvergadering van 12 april aanstaande.

In 2020 is de kerk heropend als multifunctioneel gebouw met kantoren, appartementen, een bierbrouwerij met proeflokaal, een hotelkamer in de toren en een yogastudio. Maar dit ging niet zonder slag of stoot. In 2016 brandde de kerktoren af. ‘Die gebeurtenis is bijna symbolisch voor de jaren die eraan voorafgingen, voor de bijna vergeefse zoektocht naar een oplossing. De brand heeft alle betrokkenen en omwonenden letterlijk laten zien wat het had betekend als de toren écht verdwenen was, hoe de stad eruit had gezien wanneer dit iconische gebouw voor de stad verloren was gegaan.

Programma

De middag start om 14.00 uur met onze jaarlijkse ledenvergadering. Aansluitend volgt om een 15.45 uur een presentatie van Michel Meeuwen, de betrokken bouwkostendeskundige. Daarna is er een rondleiding door de kerk en bierbrouwerij. De dag wordt afgesloten met het proeven van een van de vele bieren die in de kerk worden gebrouwen. Zie het onderdeel programma voor de volledige indeling van de dag en de vergaderstukken.

Vergaderstukken

Download hier de vergaderstukken voor de ALV.

Bereikbaarheid

Indien mogelijk raden we aan met de trein te komen. De locatie is namelijk op loopafstand van treinstation Weesp. Degenen die met de auto komen kunnen parkeren op de Herengracht of in de Blomstraat. Indien hier geen parkeerplek beschikbaar is, kijk dan in een van de omliggende straten of parkeer op het P+R terrein achter het station. Vanaf het P+R terrein is het ongeveer 10 minuten lopen naar de brouwerij. Het parkeertarief is €1,20 per uur. Je betaalt maximaal €7,50 per dag. Zie hier een overzichtkaart van het parkeergebied van Weesp in relatie tot de locatie.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Sluiten