Over Levensduurkosten: als je echt wilt weten hoe het zit!

Levensduurkosten: als je echt wilt weten hoe het zit!

Met veel plezier nodigen wij je uit voor deze NVBK/DACE netwerkbijeenkomst 'Levensduurkosten: als je echt wilt weten hoe het zit!' op donderdag 7 maart a.s. in ‘De Soester Duinen’ (Soesterbergsestraat 188, 3768 MD Soest).

Voor deze bijeenkomst van de SIG HCB zijn boeiende sprekers van gerenommeerde bedrijven uitgenodigd. Zij delen hun visie op levensduurkosten. Dit is zeker ook interessant voor andere sectoren dan de bouwsector omdat er o.a. aandacht is voor innovaties en nieuwe economie. Ook komt het hele stappenplan van hoe je levensduurkosten berekent uitgebreid aan bod.

Publicatie Levensduurkosten
Tijdens dit onderdeel van de bijeenkomst presenteren leden van SIG HCB de eindpublicatie "Levensduurkosten". Deze publicatie biedt een praktische handleiding voor het berekenen van levensduurkosten. Daarnaast zullen sprekers van de SIG HCB zorgen voor een verdieping van het onderwerp.

Het meten en waarderen van CO2-, mileu- en circulariteitsimpact in de businesscase
De tweede presentatie wordt gegeven door Jim Teunizen (Alba Concepts). Door niet alleen te kijken naar de initiële bouw- en investeringskosten, maar door ook nieuwe circulaire financiële waarden te introduceren in de businesscase worden “circulaire” projecten wel haalbaar voor gemeenten, woningcorporaties en beleggers. Het wat en hoe wordt besproken in deze lezing.

Jim Teunizen is opgeleid als ingenieur aan de TU Eindhoven en heeft vervolgens een ontwerpers- en rechtenopleiding gevolgd. Als founding partner van Alba Concepts staat hij aan de wieg van de ontwikkeling van de Building Circularity Index, kort de BCI. Hét meetinstrument in de huidige bouw- en vastgoedmarkt om CO2-, milieu- en circulariteitsimpact te meten. Zijn inzet op het gebied van duurzaamheid heeft de afgelopen jaren geresulteerd in meerdere top 10 plaatsen in de ABN AMRO Duurzame50.

Dutch Green Building Council (DGBC)
De derde presentatie wordt gehouden door de DGBC. Stichting Dutch Green Building Council (DGBC) is een landelijke maatschappelijke organisatie die zich inzet om de gebouwde omgeving in hoog tempo toekomstbestendig te maken. DGBC ontwikkelt en beheert BREEAM-NL, het meest gebruikte keurmerk in Europa om de duurzaamheidsprestaties van gebouwen en gebieden te beoordelen en te meten.

De spreker namens DGBC gaat in op de volgende vier thema’s:

  • CO2-reductie (Paris Proof)
  • Circulariteit
  • Klimaatadaptatie
  • Gezondheid

Aansluitend nodigen wij je graag uit voor een netwerkborrel.

Programma van Levensduurkosten; als je echt wilt weten hoe het zit!

Op donderdag 7 maart:
15:00 - 15:15 Opening
15:15 - 15:30 Presentatie eindpublicatie Levensduurkosten
15:30 - 16:00 Het meten en waarderen van CO2-, mileu- en circulariteitsimpact in de businesscase
16:00 - 16:30 Dutch Green Building Council (DGBC)
16:30 - 17:00 Plenaire discussie
17:00 - 18:00 Netwerkborrel

Lees meer over het programma

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Sluiten