1. Home
 2.  > Over NVBK
 3.  > Organisatie
 4.  > Commissies

Commissies

Onze vereniging kent een aantal commissies die onder verantwoordelijkheid van het bestuur verder invulling en uitvoering geeft aan het verenigingsbeleid. De commissies worden geadviseerd en ondersteund door de verenigingsmanager en het secretariaat. Als lid kunt u actief deelnemen aan één van deze commissies. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met het bureau.

 

Kascommissie

De kascommissie controleert de boekhouding van de vereniging. De belangrijkste taak van de commissie is het controleren van de jaarrekening, gemaakt door de penningmeester. Verder kan de kascommissie een oordeel uitspreken over het gevoerde financiële beleid.

De kascommissie bestaat uit de volgende leden:

 • Frans Frederiks - Wiegerinck Architectuur Stedenbouw
 • Wim Vergouw - Gemeente Den Haag

 

Communicatie Commissie

Deze commissie geeft invulling aan het marketing-en communicatiebeleid van NVBK en houdt zich onder andere ook bezig met de Netwerkbijeenkomsten, de website en andere communicatieuitingen van de vereniging.

De Communicatie Commissie bestaat uit de volgende leden:‚Äč

 • Menno Hartsema - Bouwscoop (voorzitter en hoofdredacteur)
 • Arend Koers - Arcade Bouwconsult
 • Edith Koetsier en José Broekhuizen - MOS bv

Toelatingscommissie

De toelatingscommissie balloteert de personen en bureaus die lid wensen te worden van de NVBK. Vier keer per jaar komt deze commissie bijeen.

De commissie bestaat uit de volgende leden:

 • Hans Hulsebosch - Hulsebosch Bouwkundig Advies Bureau
 • Jeroen Faber - Bouwintentie Bouwkundig Adviesbureau
 • Guido van Haalen - G&S Bouw
 • Pim Foppele - Winket BV
 • Interim: Aat Ros - Bouwkostenadviesbureau Calcforce

 

Redactiecommissie

De redactiecommissie heeft tot en met 2014 het magazine KostenManagement Bouw & Infra gepubliceerd. Vanaf 2015 wordt er 1 uitgave per jaar gemaakt van het magazine Kostenmanagement Bouw&Infra. De uitgave van het magazine staat in het teken van de Dag van de Bouwkostendeskundigen en bekijkt de ontwikkelingen van het afgelopen en aankomende jaar.
Opmerkingen of vragen over het magazine kunnen naar km@nvbk.nl 

 

Young NVBK Commissie

De NVBK kent een aparte tak binnen de vereniging voor de wat jongere bouwkostendeskundigen (t/m 40 jaar) c.q. studenten. De Young NVBK heeft een eigen website, bekijk hier. Er is een vacature voor bestuurslid namens de Young NVBK. Klik hier voor het inschrijfformulier.

 
 

NVBK lid Worden

Het NVBK lidmaatschap fungeert als een gezaghebbend keurmerk en geeft toegang tot een bron van kennis en informatie en een interessant netwerk van vakprofessionals. Leden profiteren daarnaast van allerlei voordelen. Kortom, onze leden hebben een streepje voor op niet-leden. 

>>>Aanmelden

Zoek een NVBK Kostendeskundige

Door een streng toelatingsbeleid bewaken we de kwaliteit van onze vereniging. Onze kostendeskundigen zijn zonder uitzondering gepassioneerde mensen die bereid zijn zich actief in te spannen voor hun vakgebied