Fijne feestdagen I Lees deel 7 in de publicatiereeks over levensduurkosten I Welkom nieuw NVBK-lid I Oproep: deelname klankbordgroep
NVBK
KOSTENPOST | 15 december 2022 | Bekijk online

Bestuurscolumn - Gerard van dijk

gerard van dijk2Glazen bol
2022 was een bijzonder jaar. Door extreme prijsstijgingen kwamen veel projecten onder grote druk te staan. Grondstoffen. Mensen. Eigenlijk was er aan alles wel een tekort. Wellicht aan stikstof niet dan… Al met al een behoorlijke uitdaging voor de kostendeskundige om projecten binnen de financiële kaders te houden.

Voor 2023 verwacht ik dat de opgave zeker zo groot is.

Lees hier de hele column van Gerard van Dijk, bestuurslid NVBK

 

7e artikel in publicatiereeks levensduurkosten verschenen

Het Rijksvastgoedbedrijf, Life Cycle Vision, AT Osborne, IGG Bouweconomie en Brink zijn een unieke samenwerking aangegaan. In samenspraak met de Nederlandse Vereniging voor Bouwkostendeskundigen geven deze partners van NVBK inhoud aan het thema levensduurkosten, het integraal rekenen aan kosten, opbrengsten en waarde van vastgoed- en bouwopgaves. De uitkomsten van het gezamenlijke onderzoek delen we via een reeks publicaties. Op 1 december verscheen de 7e publicatie.

In het artikel 'Levensuurkosten: zachte factoren' (deel 7) staan we stil bij het waarderen van de kwalitatieve aspecten of zachte factoren binnen de methodiek levensduurkostenberekening. Een levensduurkostenberekening is cruciaal voor het nemen van een weloverwogen investerings- of ontwerpbesluit. En toch wordt de methodiek niet altijd en overal toegepast. Ook dat is bekend. Waar zit toch die belemmering? 

>> Lees hier de publicatie 'Levensduurkosten: zachte factoren'
>> Ga naar de pagina publicatiereeks levensduurkosten voor de andere artikelen in deze reeks

 

Even voorstellen: Rick Cleven

De NVBK heet Rick Cleven van harte welkom als nieuw lid! Hij stelt zich graag even aan je voor. 

rick cleven dec 2022Rick: "In 2017 ben ik begonnen bij ingenieursbureau Kragten als calculator. Door de grote diversiteit van het vakgebied binnen onze organisatie werk ik steeds aan uitdagende projecten in verschillende projectfases (SO- tot DO-fase). Door de mogelijkheden die mijn werkgever mij tot nu toe heeft geboden heb ik me de afgelopen 5 jaar kunnen ontwikkelen tot mijn huidige functie als adviseur en kostendeskundige. Ik ben lid geworden van de NVBK om kennis en kunde met vakcollega’s te kunnen delen en gemakkelijker binnen het vakgebied te kunnen netwerken."

"Ik ben lid geworden van de NVBK om kennis en kunde met vakcollega’s te kunnen delen en gemakkelijker binnen het vakgebied te kunnen netwerken."
 >> Meer weten over Rick?

 

Oproep: klankbordgroep voor aanpassing toelatingsreglement

Als je lid wil worden van de NVBK, dan toetst een toelatingscommissie of leden voldoen aan de eisen van onafhankelijkheid, deskundigheid, integer handelen, transparantie en duidelijke communicatie over rollen. Deze eisen worden nader omschreven in een verouderd toelatingsreglement van de NVBK.

Inmiddels is gewerkt aan een vereenvoudiging van het toelatingsreglement. Om te toetsen of we op de goede weg zijn, doen we de oproep voor een klankbordgroep. Wil je deelnemen? Stuur dan een berichtje naar secretariaat@nvbk.nl

 

Deel 38: Levensduurkosten bouw en installaties bij isolatiewaarde gebouw

BerndBernd Karstenberg is directeur van Life Cycle Vision. Voor de NVBK (en deze Kostenpost) schrijft hij columns, die ook in de kennisbank terug te vinden zijn. De columns gaan over investeringskosten, exploitatiekosten en ook over de levensduurkosten van bouw en installaties. Inmiddels zijn er 37 columns van zijn hand verschenen!

Bernd heeft in de vorige Kostenpost een oproep geplaatst waarin hij vroeg welke analyses interessant zouden zijn voor meer columns. Daarop is gereageerd en deelt hij graag deel 38 met jullie.

Deel 38 gaat over de noodzaak van integraal ontwerpen op levensduurkosten en daarbij gaat Bernd specifiek in op de 'Levensduurkosten bouw en installaties bij isolatiewaarde gebouw'. Je leest de analyse deel 38 hier.

Bekijk in de kennisbank alle andere columns van Bernd Karstenberg tot nu toe.

 

Kennis delen? Neem deel aan de NVBK WhatsApp groep!

WhatsappUit de in 2020 gehouden ledenenquête bleek dat er behoefte is aan laagdrempelig, eenvoudig toegankelijk platform om met leden te communiceren. Daarom hebben we toen besloten om als pilot een WhatsApp groep aan te maken, en deze bestaat nog steeds!

Wil je je kennis of vraag met je vakgenoten delen? Neem dan deel aan deze groep. Stuur je telefoonnummer naar het secretariaat van NVBK en je wordt toegevoegd aan de groep.

 

Het bestuur van de NVBK wenst u en uw familie fijne feestdagen toe en alle goeds voor 2023! Op naar weer een mooi verenigingsjaar met interessante bijeenkomsten en ontmoetingen!

 

Partners van de NVBK

NVBK biedt bedrijven de mogelijkheid partner van NVBK te worden. Het partnerpakket is voor bedrijven die zich in de bouwkosten branche willen profileren en/of zich op andere wijze betrokken voelen bij de NVBK.
>> Lees meer 

logo kiewiet logo bremen2 Logo AS met slogan partner_BKSprogram kostensupport logo Bedrijfsburo_JBG_logo_rgb logo tauw-jb BRINK-RGB defgou logo-jb EcoQuaestor voorkeurslogo partner_AT Osborne architecten HulsAdviseurs-RGB afgesneden BZK_RVB_Logo liggend-aangepastck logo verbouwkosten groot kbs-bts-logo-opniew AlphaplanESG_Logo_mSlogan_JPEG def VCANL Logo_1_grey Multical-logo-tekst-blauw (002)

 

LI Twitter FB

 

NVBK LID WORDEN

Het NVBK-lidmaatschap fungeert als een gezaghebbend keurmerk en geeft toegang tot een bron van kennis en informatie en een interessant netwerk van vakprofessionals. Leden profiteren daarnaast van allerlei voordelen. Kortom, onze leden hebben een streepje voor op niet-leden.

+31 33 247 34 74
secretariaat@nvbk.nl | https://nvbk.nl
Postbus 1058 - 3860 BB Nijkerk