20 april: ALV en netwerkbijeenkomst over circulair bouwen - Oproep: organisatie DvdB en schrijven artikel in KM Magazine
NVBK
KOSTENPOST | 30 maart 2023 | Bekijk online

Bestuurscolumn - Huub Kamphuis

Huub Kamphuis foto-uitsnedeNever waste a good crisis
Tijdens een crisis worden we vaak vindingrijk, en zien we mogelijkheden die we anders laten liggen. Vaak komen ontwikkelingen dan ook in een stroomversnelling terecht.

Op dit moment zijn er meerdere crisissen die elkaar versterken. De vraag is nu of al deze crisissen gaan leiden tot een crisis in de bouw. De voortekenen zijn in ieder geval niet gunstig. Tegelijkertijd zien we echter ook een beweging waarbij 'nieuwe' bouwmethodes laten zien dat een andere kijk mogelijkheden biedt om de bouwkosten te drukken.

En daar is de tweesprong, de vraag is alleen welk pad we gaan bewandelen...

Lees hier de hele column van Huub Kamphuis, voorzitter NVBK

 

20 april: Algemene Ledenvergadering met aansluitend netwerkbijeenkomst

NVBK-leden zijn van harte uitgenodigd voor de Algemene Ledenvergadering (ALV) op donderdag 20 april 2023. We starten de ALV om 14.00 uur op een bijzondere locatie: The Natural Pavilion in Almere.

Tijdens de ALV staan onder andere een voorstel voor een herziening van de gedragscode, het huishoudelijk reglement en de statuten op de agenda

Netwerkbijeenkomst over circulair bouwen
Aansluitend aan de ALV neemt Xander de Bruine, programmamanager Green Innovation Hub (opvolger van Floriade Expo), je om 15.45 uur mee in de wereld van het circulair bouwen.

De locatie, The Natural Pavilion in Almere, is het decor van onze netwerkbijeenkomst. Dit paviljoen was al voorbestemd om na de sluiting van de Floriade - op dezelfde plek of ergens anders - een nieuwe functie te krijgen. Dat is immers waar het bij circulair bouwen om draait: losmaakbaarheid en hergebruik van (bouw)materialen. Xander vertelt je geïnspireerd over de belanrgijke rol die de bouw van The Natural Pavilion heeft gespeeld in het op gang brengen van de (bouw)transitie die zo hard nodig is.

Nieuwsgierig naar dit ongelooflijk mooie verhaal? Meld je aan! Je bent van harte welkom! Napraten met je vakgenoten? Dat kan tijdens de afsluitende borrel en het dinerbuffet.

Meer informatie / Programma / Locatie

 

NVBK bestaat dit jaar 45 jaar!

Dit jaar bestaat de NVBK 45 jaar! Tijdens de Dag van de Bouwkostendeskundige op 2 november willen we hier op feestelijke wijze bij stilstaan. De dag heeft als thema ‘De gereedschapskist van de kostendeskundige’. Wil jij meehelpen deze dag tot een feestelijk en inhoudelijk succes te maken? Dan horen wij dit graag via secretariaat@nvbk.nl. Ook voor ideeën en suggesties staan we open.

 

COLUMN BERND KARSTENBERG: over ENERGIE IMPACT BOUW EN INSTALLATIES BIJ ISOLATIEWAARDE gevel of glas

BerndBernd Karstenberg is directeur van Life Cycle Vision. Voor de NVBK (en deze Kostenpost) schrijft hij columns, die ook in de kennisbank terug te vinden zijn. Dit keer gaat zijn column over de noodzaak van integraal ontwerpen op levensduurkosten en dan specifiek over energie impact bouw en installaties bij isolatiewaarde gevel of glas (deel 40).

Om de mate van impact aan te geven volgt een korte analyse, waarbij van referentiegebouwen met verschillende isolaties van gevel en glas de energie impact zijn berekend.

>> Lees hier de hele column van Bernd

 

Oproep: het gereedschap van de bouwkostendeskundige

De datum voor de Dag van de Bouwkostendeskundige is bekend. Noteer 2 november 2023 alvast in je agenda!

Voorafgaand aan deze dag verschijnt het Kosten Management Magazine (KM Magazine) dat in het teken staat van de Dag van de Bouwkostendeskundige. Dit jaar is het thema: het gereedschap van de bouwkostendeskundige.

Denk daarbij aan software-paketten, databases bouwkosten, indexen, meetsoftware, etc.

Lijkt jou het leuk hierover een artikel te schrijven voor het KM Magazine? Heb je bijvoorbeeld een mooi project, informatie uit onderzoek of de praktijk die aansluit bij het thema? Laat het ons weten via de redactie van het km magazine: km@nvbk.nl

 

Even voorstellen: Nicole van Kuijk

Nicole van KuijkWij stellen graag Nicole van Kuijk voor. Zij is naast bouwkostendeskundige ook procesleider van Vitruvius Opleidingen en heeft zich als taak gesteld de afstand tussen cursisten en de NVBK te verkleinen en ze te binden aan de NVBK. 

"Ik heb zelf ook ervaren dat het als jonge bouwkostenadviseur niet makkelijk is om je direct thuis te voelen bij een gezelschap ervaren adviseurs, daarom zet ik me ervoor in om dit voor de huidige cursisten soepeler te laten verlopen." >>
 Lees verder

 

Leestip! Bouwkosten stegen in 2022 historisch en blijven in 2023 hard stijgen

Misschien heb je het al eerder voorbij zien komen. Een artikel in Cobouw over de gestegen bouwkosten in 2022; deze trend zet door in 2023, blijkt uit een analyse van Cobouw Insights.

>> Lees verder
 

Kennis delen? Neem deel aan de NVBK WhatsApp groep!

WhatsappUit de in 2020 gehouden ledenenquête bleek dat er behoefte is aan laagdrempelig, eenvoudig toegankelijk platform om met leden te communiceren. Daarom hebben we toen besloten om als pilot een WhatsApp groep aan te maken, en deze bestaat nog steeds!

Wil je je kennis of vraag met je vakgenoten delen? Neem dan deel aan deze groep. Stuur je telefoonnummer naar het secretariaat van NVBK en je wordt toegevoegd aan de groep.

 

Partners van de NVBK

NVBK biedt bedrijven de mogelijkheid partner van NVBK te worden. Het partnerpakket is voor bedrijven die zich in de bouwkosten branche willen profileren en/of zich op andere wijze betrokken voelen bij de NVBK.
>> Lees meer 

logo kiewiet logo bremen2 Logo AS met slogan partner_BKSprogram kostensupport logo Bedrijfsburo_JBG_logo_rgb logo tauw-jb BRINK-RGB defgou logo-jb EcoQuaestor voorkeurslogo partner_AT Osborne architecten HulsAdviseurs-RGB afgesneden BZK_RVB_Logo liggend-aangepastck logo verbouwkosten groot kbs-bts-logo-opniew AlphaplanESG_Logo_mSlogan_JPEG def VCANL Logo_1_grey Multical-logo-tekst-blauw (002)

 

LI Twitter FB

 

NVBK LID WORDEN

Het NVBK-lidmaatschap fungeert als een gezaghebbend keurmerk en geeft toegang tot een bron van kennis en informatie en een interessant netwerk van vakprofessionals. Leden profiteren daarnaast van allerlei voordelen. Kortom, onze leden hebben een streepje voor op niet-leden.

+31 33 247 34 74
secretariaat@nvbk.nl | https://nvbk.nl
Postbus 1058 - 3860 BB Nijkerk