NVBK
KOSTENPOST | 31 maart 2022 | Bekijk online

Bestuurscolumn - Gerard van Dijk

gerard van dijk2Kerk, bouwkosten en bier!

Prachtige gespreksonderwerpen toch? Leuker kunnen we het echt niet maken. In een prachtig gerenoveerde kerk je vakgenoten ontmoeten, even bijpraten en een biertje drinken.
Onlangs heb je de uitnodiging ontvangen voor onze algemene ledenvergadering op 12 april 2022. 

Een mooier moment voor een fysieke bijeenkomst hadden we niet kunnen kiezen. De voorbereidingen voor de vergadering zijn getroffen. Tijdens deze voorbereiding kwamen we al snel tot de conclusie dat we er goed voor staan en daar zijn we trots op! We zijn financieel gezond, het ledenaantal is constant en groeit zelfs en we werken hard aan de toekomst van ons vak en de vereniging. Over onze ontwikkelpunten op het gebied van de digitalisering van onze activiteiten en het actualiseren van ons verenigingsbeleid vertellen we je graag meer.

Lees hier de hele column van Gerard van Dijk, bestuurslid NVBK. 

 

Reserveer 12 april in je agenda: ledenvergadering en brouwerijbezoek

Na twee jaar een online ledenvergadering te hebben georganiseerd, komen we op 12 april aanstaande voor de ledenvergadering fysiek bijeen in de brouwerij van Wispe. 

Deze brouwerij is gevestigd in de Sint-Laurentiuskerk in Weesp. De kerk heeft de afgelopen jaren een ware metamorfose ondergaan van Katholieke kerk tot onder andere brouwerij, appartement en zelfs een hotelsuite bovenin de toren. Na afloop van de ledenvergadering neemt kostendeskundige Michel Meeuwen (bouwburo Vitrivius) ons mee in de uitdagingen van dit project. We sluiten de middag af met een rondleiding en borrel in de brouwerij.

De vergaderstukken worden in aanloop naar de ledenvergadering online gezet.

 

DOE MEE AAN DE POLL: OVER WELK THEMA WIL JE MEER WETEN OF HOREN?

Hoe mooi is het om je ervaring en kennis te delen met andere NVBK-leden? Ben je bezig met een nieuwe ontwikkeling, een specifiek project of wil je jouw kennis over een ander onderwerp met leden van de NVBK delen, vertel dan je verhaal tijdens een NVBK bijeenkomst!

Het kan ook zijn dat je graag luistert naar de ervaring of kennis van anderen.
Over welke thema's of onderwerpen zou jij het naadje van de kous willen weten?

We zijn benieuwd naar jouw reactie! Vul onderstaande poll in voor 18 april, het kost je nog geen minuut van je tijd en het levert ons waardevolle inzichten op.

Alvast hartelijk dank!
Bestuur NVBK

 

Levensduurkosten bouw en installaties bij functioneel oppervlak (deel 33)

BerndBernd Karstenberg is directeur van Life Cycle Vision. Voor de NVBK (en deze Kostenpost) schrijft hij columns, die ook in de kennisbank terug te vinden zijn. Dit keer gaat zijn column over levensduurkosten bouw en installaties bij functioneel oppervlak (deel 33).

Na een analyse van de investerings- en exploitatiekosten in één van de vorige artikelen (zie kennisbank) kon al worden geconcludeerd dat een groter nuttig oppervlak om meer technische en bouwkundige voorzieningen vraagt aangezien er meer mensen in het gebouw kunnen worden gehuisvest. Dus hoe groter het nuttige verblijfsoppervlakte zal zijn, hoe meer licht, lucht en techniek er verhoudingsgewijs nodig zal zijn waardoor de investering-, onderhoud- en energiekosten voor installaties dus zullen stijgen. De bouwkundige kosten zullen ook hoger worden doordat er meer inbouw -en afwerkingskosten nodig zullen zijn. Na analyse valt op dat de impact voor de installaties groter is dan voor bouwkunde.

Om de mate van impact aan te geven volgt een korte analyse, waarbij van referentiegebouwen met verschillende fno/bvo-verhouding de levensduurkosten zijn berekend.

>> L
ees hier de hele column (pdf) van Bernd
>> Bekijk in de kennisbank zijn andere columns

 

Kennis delen? Neem deel aan de NVBK WhatsApp groep!

WhatsappUit de in 2020 gehouden ledenenquête bleek dat er behoefte is aan laagdrempelig, eenvoudig toegankelijk platform om met leden te communiceren. Daarom hebben we toen besloten om als pilot een WhatsApp groep aan te maken, en deze bestaat nog steeds!

Wil je je kennis of vraag met je vakgenoten delen? Neem dan deel aan deze groep. Stuur je telefoonnummer naar het secretariaat van NVBK en je wordt toegevoegd aan de groep.

 

Tot en met vandaag met korting naar het ICEC world congress

ICEC (International Cost Engineering Council) organiseert in samenwerking met zusterorganisatie DACE van 12 t/m 15 juni het ICEC World Congress 2022.

Dit hybride congres (dus zowel online als op locatie) staat in het teken van 'Predictable Projects in a Dynamic World'. Denk daarbij ook aan interessante subthema's als duurzaamheid, projectbeheersing, ICT, geografische invloeden en human factor.

Onder anderen architect Winny Maas en journalist Sander Pluijm zijn de keynote speakers van dit congres. Benieuwd wat zij te vertellen hebben?

Meld je aan! Schrijf je je vandaag nog in, dan ontvang je nog korting! Vanaf morgen, 1 april, gelden de reguliere tarieven. Dus pak die kans!  

>> Aanmelden voor het ICEC World Congress
>> Meer informatie over het congres

 

TRAINING LEADERSHIP VOOR COST ENGINEERS

Graag attendeert zustervereniging Dace onze leden op deze 3 daagse training die aandacht besteed aan de zogenoemde 'soft skills' van ons vakgebied.

Het doel van de training is om praktische leiderschapsideeën en -technieken te leren om cost engineers nog effectiever in hun vak te laten zijn en ze voor te bereiden op de volgende stap in hun carrière.

>> Meer informatie vind je in deze flyer
>> Aanmelden via dit formulier (voor 31 oktober)

 

Partners van de NVBK

NVBK biedt bedrijven de mogelijkheid partner van NVBK te worden. Het partnerpakket is voor bedrijven die zich in de bouwkosten branche willen profileren en/of zich op andere wijze betrokken voelen bij de NVBK.
>> Lees meer 

logo kiewiet logo bremen2 Logo AS met slogan partner_BKSprogram kostensupport logo Bedrijfsburo_JBG_logo_rgb logo tauw-jb BRINK-RGB defgou logo-jb EcoQuaestor voorkeurslogo partner_AT Osborne architecten HulsAdviseurs-RGB afgesneden BZK_RVB_Logo liggend-aangepastck logo verbouwkosten groot kbs-bts-logo-opniew AlphaplanESG_Logo_mSlogan_JPEG def VCANL Logo_1_grey 

 

LI Twitter FB

 

NVBK LID WORDEN

Het NVBK-lidmaatschap fungeert als een gezaghebbend keurmerk en geeft toegang tot een bron van kennis en informatie en een interessant netwerk van vakprofessionals. Leden profiteren daarnaast van allerlei voordelen. Kortom, onze leden hebben een streepje voor op niet-leden.

+31 33 247 34 74
secretariaat@nvbk.nl | https://nvbk.nl
Postbus 1058 - 3860 BB Nijkerk