ARTIKEL OVER SMART BUILDINGS - DOOR JAN RIP

ARTIKEL OVER SMART BUILDINGS - DOOR JAN RIP

28 januari 2020 door NVBK Secretariaat

Speciaal voor de NVBK en binnen het thema van het magazine én de Dag van de Bouwkostendeskundige heeft Jan Rip een artikel geschreven. Smart buildings vragen smart contracts en blockchain …

Speciaal voor de NVBK en binnen het thema van het magazine én de Dag van de Bouwkostendeskundige heeft Jan Rip een artikel geschreven.

SMART BUILDINGS VRAGEN SMART CONTRACTS EN BLOCKCHAIN

We staan nog maar op de drempel van de Vierde Industriële Revolutie (VIR), zegt Barrenechea [2]. De Derde Industriële Revolutie (1969 – 2000) leidde tot digitale productie, ook van informatie. Vanaf 2000 loopt er een innovatielijn mee die gericht is op het digitaliseren van menselijke taken. Deze VIR is van een reikwijdte, schaal, ontwikkelingssnelheid en complexiteit die we nog nooit eerder gezien hebben. 

De effecten ervan hebben impact op de gehele mensheid, alle economische sectoren en alle landen van de wereld. Businessmodellen worden overhoop gegooid. De technologische mogelijkheden zijn vrijwel oneindig en uitdagender dan ooit. Deze ontwikkelingsmacht is ontzagwekkend en draagt tegelijkertijd het risico met zich mee van totale vernietiging (nog voor we een onleefbaar klimaat op aarde hebben).

Lees hier het hele artikel

PARTNERS VAN DE NVBK

NVBK LID WORDEN

Het NVBK lidmaatschap fungeert als een gezaghebbend keurmerk en geeft toegang tot een bron van kennis en informatie en een interessant netwerk van vakprofessionals. Leden profiteren daarnaast van allerlei voordelen. Kortom, onze leden hebben een streepje voor op niet-leden. 

Word lid

ZOEK EEN NVBK KOSTENDESKUNDIGE

Onze kostendeskundigen zijn zonder uitzondering gepassioneerde mensen die bereid zijn zich actief in te spannen voor hun vakgebied.

Zoek een kostendeskundige

NVBK Secretariaat

Sluiten