KOM OP DONDERDAG 5 NOVEMBER NAAR DE DAG VAN DE BOUWKOSTENDESKUNDIGE (ONLINE)

KOM OP DONDERDAG 5 NOVEMBER NAAR DE DAG VAN DE BOUWKOSTENDESKUNDIGE (ONLINE)

28 oktober 2020 door NVBK Secretariaat

Kom op donderdag 5 november naar de Dag van de Bouwkostendeskundige! Een online event met als thema 'aardbevingsproblematiek'. In de zomer van 2018 wordt door minister van Economische …

Kom op donderdag 5 november naar de Dag van de Bouwkostendeskundige! Een online event met als thema 'aardbevingsproblematiek'.

In de zomer van 2018 wordt door minister van Economische Zaken en Klimaat, Eric Wiebes, de versterking van 1588 woningen stilgelegd. Ondanks dat de Mijnraad adviseerde om haast te maken met de 1.500 dringendste gevallen. De minister wilde weten of de versterking door het terugschroeven van de gaswinning misschien niet meer nodig was. Dat leidde tot veel verontwaardiging binnen en buiten het aardbevingsgebied.

Uiteindelijk is toch besloten de woningen te versterken volgens de eerdere afspraken, met het grote verschil dat er een vooraf vastgesteld budget is voor de gehele batch.

Hoe kom je met vier gemeenten, de provincie, de Nationaal Coördinator Groningen, EZK en BZK tot afspraken over de verdeling van 420 miljoen?

Henk Kieft en Menno Hartsema lichten op 5 november toe hoe het proces en de kosten in beeld zijn gebracht die hebben geleid tot een convenant met een prijslijst waarmee het budget is verdeeld en de subsidieaanvragen voor de eigenaren zijn bepaald. Zij bespreken dus hoe het aan de 'voorkant' is gegaan.

Robby Gittens zal in zijn verhaal dieper in gaan op het bouwkostendeskunidge deel van dit project.

Online programma
15:00 - 15:15 Opening
15:15 - 16:00 Sprekers: Henk Kieft, KAW Architecten en Menno Hartsema, Bouwscoop
16:00 - 16:15 Pauze
16:15 - 17:00 Spreker: Robby Gittens, Arcadis
17:00 - 17:30 Vragen en afsluiting

Aanmelden
Interessant? Meld je aan via onze agenda op de website

We ontmoeten je graag online!
Ook niet-leden zijn van harte welkom.

PARTNERS VAN DE NVBK

NVBK LID WORDEN

Het NVBK lidmaatschap fungeert als een gezaghebbend keurmerk en geeft toegang tot een bron van kennis en informatie en een interessant netwerk van vakprofessionals. Leden profiteren daarnaast van allerlei voordelen. Kortom, onze leden hebben een streepje voor op niet-leden. 

Word lid

ZOEK EEN NVBK KOSTENDESKUNDIGE

Onze kostendeskundigen zijn zonder uitzondering gepassioneerde mensen die bereid zijn zich actief in te spannen voor hun vakgebied.

Zoek een kostendeskundige

NVBK Secretariaat

Sluiten