Universele methode om CO2-uitstoot in gebouwen en infrastructuur te melden gelanceerd

Universele methode om CO2-uitstoot in gebouwen en infrastructuur te melden gelanceerd

29 november 2021 door NVBK Secretariaat

Een internationale coalitie van bouwexperts heeft op 29 november 2021 's werelds eerste universele norm gepubliceerd voor het rapporteren van kooldioxide-emissies die worden gebruikt in de bouw en de levenscyclus van constructies - ook bekend als 'embodied and operational carbon' binnen de industrie.

De International Cost Management Standard - of ICMS3 - beschrijft een methodologie voor bouwprofessionals en ontwikkelaars om rekening te houden met de hoeveelheid belichaamde koolstof die hun projecten zullen creëren, of dat nu is door de levering van nieuwe wegen, scholen, kantoren, woningen of spoorwegen.

Elk jaar wordt naar schatting 40% van de wereldwijde koolstofemissies uitgestoten door de bouw van nieuwe gebouwen en infrastructuur, en de industrie heeft geaccepteerd dat deze zich moet aanpassen om te voldoen aan de dringende noodzaak om klimaatcatastrofes te voorkomen. De lancering van ICMS3 vertegenwoordigt het startschot voor de bouwsector om netto nul te omarmen als een wereldwijde, onderling verbonden industrie, en volgt op de COP-26 klimaatconferentie in Glasgow (VK) waar wereldleiders gedurfde doelen stellen om een ​​wereldwijde ramp af te wenden .

>> Lees het complete persbericht / read the pressrelease (in English)

PARTNERS VAN DE NVBK

NVBK LID WORDEN

Het NVBK lidmaatschap fungeert als een gezaghebbend keurmerk en geeft toegang tot een bron van kennis en informatie en een interessant netwerk van vakprofessionals. Leden profiteren daarnaast van allerlei voordelen. Kortom, onze leden hebben een streepje voor op niet-leden. 

Word lid

ZOEK EEN NVBK KOSTENDESKUNDIGE

Onze kostendeskundigen zijn zonder uitzondering gepassioneerde mensen die bereid zijn zich actief in te spannen voor hun vakgebied.

Zoek een kostendeskundige

NVBK Secretariaat

Sluiten