Even voorstellen: nieuw NVBK-lid Rick Cleven

Even voorstellen: nieuw NVBK-lid Rick Cleven

9 december 2022 door NVBK Secretariaat

De NVBK heet Rick Cleven van harte welkom als nieuw lid! Hij stelt zich graag even aan je voor.

"In 2017 ben ik begonnen bij ingenieursbureau Kragten als calculator. Door de grote diversiteit van het vakgebied binnen onze organisatie werk ik steeds aan uitdagende projecten in verschillende projectfases (SO- tot DO-fase). Door de mogelijkheden die mijn werkgever mij tot nu toe heeft geboden heb ik me de afgelopen 5 jaar kunnen ontwikkelen tot mijn huidige functie als adviseur en kostendeskundige. Vanuit mijn rol als kostendeskundige ben ik werkzaam op het gebied van kostenramingen, exploitatie begrotingen en circulaire begroten (zoals bijvoorbeeld op basis van de SSK-systematiek). Dit voor zowel kleine als grote projecten vanuit diverse vakgebieden (infratechniek, waterbouw, HWBP, riolering, cultuurtechniek en mobiliteit).

Ik wil ervoor zorgen dat opdrachtgevers niet meer alleen naar de investeringskosten van een project gaan kijken. Want het is belangrijker om de totale projectkosten (investeringskosten, beheer- en onderhoud) inzichtelijk te maken om een gewogen keuze te maken. Uit deze ambitie is ook de circulaire begroting ontstaan waarin verder gekeken wordt dan een standaard begroting. Dit aan de hand van bijvoorbeeld duurzame materialen."

Lid NVBK
"Ik ben lid geworden van de NVBK om kennis en kunde met vakcollega’s te kunnen delen en gemakkelijker binnen het vakgebied te kunnen netwerken."

Privé
"Inmiddels ben ik al weer 9 jaar samen met mijn vriendin. In mijn vrije tijd vindt ik het leuk om te klussen, zoals de verbouwing van ons eigen huis en tuin, en vindt ik ontspanning in het maken van leuke en uitgebreide gerechten op de barbecue."

PARTNERS VAN DE NVBK

NVBK LID WORDEN

Het NVBK lidmaatschap fungeert als een gezaghebbend keurmerk en geeft toegang tot een bron van kennis en informatie en een interessant netwerk van vakprofessionals. Leden profiteren daarnaast van allerlei voordelen. Kortom, onze leden hebben een streepje voor op niet-leden. 

Word lid

ZOEK EEN NVBK KOSTENDESKUNDIGE

Onze kostendeskundigen zijn zonder uitzondering gepassioneerde mensen die bereid zijn zich actief in te spannen voor hun vakgebied.

Zoek een kostendeskundige

NVBK Secretariaat

Sluiten