Interactief kostenmanagement: een model om efficiënter te werken voor nog beter advies

Interactief kostenmanagement: een model om efficiënter te werken voor nog beter advies

7 februari 2024 door NVBK Secretariaat

Bart Klarenbeek (IGG Bouweconomie): "We staan voor een enorme woningbouwopgave en het gevoel bekruipt mij dat we bij elk project nog steeds het wiel opnieuw uitvinden. Voldoende concrete ontwikkelingen zoals data-gestuurd, parametrisch ontwerpen en conceptueel bouwen is nog steeds ‘onbekend maakt onbemind’. Interactief kostenmanagement kan daarin verandering brengen. 

Interactief kostenmanagement: live meekijken en adviezen koppelen aan alle modellen en ontwerpen om realtime inzicht te krijgen in wat wijzigingen in het ontwerp gaan doen. Het belang van in de juiste fase kunnen sturen op belangrijke kostencomponenten. Met als doel: minder tijd kwijt zijn aan kosten berekenen, zodat er meer tijd overblijft voor advies over het ontwerp."

Dit is de eerste alinea uit het artikel 'Interactief kostenmanagement biedt tijd voor advies' dat verscheen in december 2023 in KM magazine 'De gereedschapskist van de bouwkostendeskundige'. 

Je leest in dit artikel over de drie pijlers van interactief kostenmanagement: data, advies en modellen. Een interessant artikel voor jou en wellicht een mooie tool in jouw gereedschapskist als bouwkostendeskundige!

>> Lees hier het volledige artikel

PARTNERS VAN DE NVBK

NVBK LID WORDEN

Het NVBK lidmaatschap fungeert als een gezaghebbend keurmerk en geeft toegang tot een bron van kennis en informatie en een interessant netwerk van vakprofessionals. Leden profiteren daarnaast van allerlei voordelen. Kortom, onze leden hebben een streepje voor op niet-leden. 

Word lid

ZOEK EEN NVBK KOSTENDESKUNDIGE

Onze kostendeskundigen zijn zonder uitzondering gepassioneerde mensen die bereid zijn zich actief in te spannen voor hun vakgebied.

Zoek een kostendeskundige

NVBK Secretariaat

Sluiten