Vernieuwd boek Bouwkostenmanagement gelanceerd

Vernieuwd boek Bouwkostenmanagement gelanceerd

26 april 2024 door NVBK Secretariaat

Op 25 april overhandigde Wytze Brandsma van AT Osborne het eerste exemplaar van het geactualiseerde boek over Bouwkostenmanagement aan NVBK-bestuurslid Arend Koers. 

Het boek Bouwkostenmanagement - nu geschreven door Wytze Brandsma, bouwkostendeskundige bij AT Osborne - vervangt het eerdere boek uit 2006, geschreven door Walter Keyner en Marcel van Rosmalen. Het vernieuwde boek biedt een diepgaande en praktische kijk op de beheersing van bouwkosten, investeringskosten en exploitatiekosten van huisvestingsprojecten.

Effectief beheersen van bouwprojecten
Het boek is een update van het eerdere boek. Normen die na 2006 zijn gewijzigd zijn daarin verwerkt. Daarnaast is het boek uitgebreid. Het bouwt voort op de langlopende kennis en ervaring van AT Osborne op het gebied van projectmanagement en consultancy in de bouw. Dit boek biedt essentiële richtlijnen om de kosten van bouwprojecten effectief te beheersen en te optimaliseren in complexe projecten.

“Als toonaangevende speler in de bouwsector zijn we verheugd om ons geactualiseerde boek over Bouwkostenmanagement te presenteren”, aldus Marcel van Rosmalen, directeur van onder meer huisvesting- en vastgoedadvies en bouwkostenmanagement bij AT Osborne. “Dit boek is het resultaat van onze verregaande expertise en ervaring in het begeleiden van projecten van verschillende omvang en complexiteit. We zien dit boek als een waardevolle bron voor professionals in de bouwwereld.”

Praktische richtlijnen
Het boek over Bouwkostenmanagement behandelt een breed scala aan onderwerpen binnen de bouwkosten, waarbij scope, financiën, tijd en risico’s steeds de primaire aandachtgebieden zijn. Het biedt praktische richtlijnen voor zowel beginnende als ervaren professionals in de bouwsector, evenals voor studenten die aan de slag willen met bouwkostenmanagement.

Lancering
Het eerste exemplaar van het boek is op donderdag 25 april overhandigd aan Arend Koers, bestuurder van de Nederlandse Vereniging van Bouwkostendeskundigen. Het boek is gratis te downloaden op de website van AT Osborne via atosborne.nl/bouwkostenmanagement. De keuze voor een digitale uitgave komt voort uit de wens om het boek gemakkelijk up-to-date te houden. Suggesties voor verbetering of aanvullingen zijn welkom.

PARTNERS VAN DE NVBK

NVBK LID WORDEN

Het NVBK lidmaatschap fungeert als een gezaghebbend keurmerk en geeft toegang tot een bron van kennis en informatie en een interessant netwerk van vakprofessionals. Leden profiteren daarnaast van allerlei voordelen. Kortom, onze leden hebben een streepje voor op niet-leden. 

Word lid

ZOEK EEN NVBK KOSTENDESKUNDIGE

Onze kostendeskundigen zijn zonder uitzondering gepassioneerde mensen die bereid zijn zich actief in te spannen voor hun vakgebied.

Zoek een kostendeskundige

NVBK Secretariaat

Sluiten