1. Home

ICMS 3 is open voor commentaar

door NVBK Secretariaat op 07-07-2021

Met de gebouwde omgeving die verantwoordelijk is voor ongeveer 40% van de wereldwijde CO2-uitstoot, is het van cruciaal belang dat duurzame praktijken worden toegepast om netto-nul-ambities te bereiken. 50 Wereldwijd vooraanstaande organisaties, waaronder de LMOE en haar leden in verschillende Europese landen, hebben gewerkt aan de ontwikkeling van ICMS-3, een nieuwe editie van de International Cost Management Standard, inclusief kapitaalkosten, levenscycluskosten en koolstofemissies.

De ICMS-3 maakt het mogelijk hun onderlinge relatie te onderzoeken en levert de gegevens om beslissingen te nemen over het ontwerp, de constructie, de exploitatie en het onderhoud van de gebouwde omgeving die de ecologische duurzaamheid optimaliseert.

Om ervoor te zorgen dat de norm geschikt is voor het beoogde doel, wordt een consultatie gelanceerd voor professionals over de hele wereld. De consultatie sluit op 10 september 2021, waarna het definitieve document later in het jaar klaar is voor publicatie. Alle belanghebbenden in de bouw- en infrasector kunnen commentaar leveren op de conceptnorm.

LINK naar consultatie ICMS 3


Terug naar het nieuws overzicht

Vacatures

zoekt een
Kostendeskundige met ambitie

 
zoekt een
Cost & data Consultant

 
zoekt een
Adviseur Bouwkosten
 
 

 

 

NVBK op Twitter

NVBK lid Worden

Het NVBK lidmaatschap fungeert als een gezaghebbend keurmerk en geeft toegang tot een bron van kennis en informatie en een interessant netwerk van vakprofessionals. Leden profiteren daarnaast van allerlei voordelen. Kortom, onze leden hebben een streepje voor op niet-leden. 

>>>Aanmelden

Zoek een NVBK Kostendeskundige

Door een streng toelatingsbeleid bewaken we de kwaliteit van onze vereniging. Onze kostendeskundigen zijn zonder uitzondering gepassioneerde mensen die bereid zijn zich actief in te spannen voor hun vakgebied