1. Home

Slagingsbericht

door NVBK Secretariaat op 21-03-2019

Geslaagden bij Vitruvius

Recent zijn voor het examen Kostendeskundige Bouw geslaagd: Mark de Moel,  Robin Heddes (beiden Heddes Hoorn) en Idzard van Gameren (Multical Rotterdam). Zij legden op 8 maart 2019 in Den Bosch hun Proeve van Bekwaamheid af ten overstaan van de examencommissie bestaande uit Wout Buijs (Rijksvastgoedbedrijf), Kees van der Hoeven (Nederlandse Architecten) en Jan Rip (Vitruvius Opleidingen).

Namens Vitruvius Opleidingen van harte gefeliciteerd met dit succes!

Mark de Moel heeft de herstemming van twee kantoorgebouwen in Amsterdam onderzocht. De twee gebouwen worden aan elkaar gekoppeld voor de functies Wonen, Studentenhuisvesting en Kantoorverzamelgebouw. Bijkomend voordeel is dat de betreffende locatie door nieuwe ontsluitingen veel aantrekkelijker is. Op basis van ‘de beste BAR’ komen de studentenwoningen als aantrekkelijke investering voor de belegger naar voren.  Voor Robin Heddes was de vraag of woningbouwverenigingen hun verouderde voorraad sneller en voordeliger zouden kunnen vervangen worden door industrieel vervaardigde woningen te gaan bouwen. Dit vraagt een stevige verdieping in het systeem van stapelbare units en de kosten daarvan. Ook speelt het budget per woning, afgeleid van de huurtoeslaggrenzen, een rol in het ´aan de knoppen kunnen draaien´. Datzelfde draaien aan de knoppen geldt ook voor het onderzoek van Idzard van Gameren naar  de herbestemming van kerkgebouwen gebouwd in de periode 1950-1990. Ook van deze kerken komen er de komende jaren tientallen op de markt: slopen/nieuwbouw of herbestemming. Van de drie onderzochte herbestemmingen Woningen, Onderwijs en Zorg, is Woningen de meest interessante (op basis van de residuele grondwaarde). Zo’n vrijkomende kerk is in zijn algemeen eerst te beoordelen op vrije hoogte van de kerkzaal (wel of geen verdiepingvloer) en de bebouwingsgraad van de kavel (mogelijkheid tot nieuwbouw).


Terug naar het nieuws overzicht

Agenda

Nog geen aankomend activiteiten

Archief >>

Vacatureszoekt een 
Bouwkostendeskundige

 

 

 

 

NVBK op Twitter

NVBK lid Worden

Het NVBK lidmaatschap fungeert als een gezaghebbend keurmerk en geeft toegang tot een bron van kennis en informatie en een interessant netwerk van vakprofessionals. Leden profiteren daarnaast van allerlei voordelen. Kortom, onze leden hebben een streepje voor op niet-leden. 

>>>Aanmelden

Zoek een NVBK Kostendeskundige

Door een streng toelatingsbeleid bewaken we de kwaliteit van onze vereniging. Onze kostendeskundigen zijn zonder uitzondering gepassioneerde mensen die bereid zijn zich actief in te spannen voor hun vakgebied