1. Home

Erik Schulte Fischedick benoemd tot ‘CEEC delegate The Netherlands’

door NVBK Secretariaat op 23-03-2018

Erik Schulte Fischedick is, tijdens de ALV van de NVBK op 20 maart jl., voorgedragen en benoemd tot CEEC vertegenwoordiger namens de NVBK.

De NVBK is een van de grondleggers van de Europese samenwerking op het gebied van bouwkosten. Deze samenwerking genaamd Comité Européen des Economistes de la Construction of European Committee of Construction Economists (CEEC), heeft zich ten doel gesteld om kennis uit te wisselen tussen de verschillende nationale bouwkostenverenigingen om zo een hoog niveau van bouwkostenramingen in Europa te bewerkstelligen. Erik Schulte Fischedick is groepsleider van de afdeling Kostenmanagement bij Witteveen+Bos en bestuurslid van de NVBK. Daarnaast is hij docent aan de opleidingen Kostendeskundige Infra en Certified Cost Engineer en gecommitteerde voor de opleiding Kostendeskundige Bouw.

Bij CEEC (www.ceecorg.eu) zijn diverse toonaangevende brancheorganisaties uit verschillende Europese landen aangesloten zoals NVBK uit Nederland, RICS uit Groot Brittannië, UNTEC uit Frankrijk, RAKI uit Finland en Consejo General de la Arquitectura Téchnica de España uit Spanje. Doel van CEEC is verschillende nationale instellingen op het gebied van bouweconomie en hun vertegenwoordigers aan elkaar te linken en nauwer samen te werken. Tevens staat CEEC in nauw contact met EU- organisaties en worden kennis gedeeld, onderwijs bevorderd en researchprojecten ondersteund. Belangrijkste internationale projecten waar CEEC bij betrokken is zijn onder meer de ICMS (International Construction Measurement Standard) en IPMS (International Property Measurement Standard, vergelijkbaar met de NEN2580 in Nederland). Daarnaast voert CEEC eigen projecten uit zoals de CEEC Code of Measurement en een vergelijking van competenties  van de kostendeskundige in verschillende Europese landen. Op het gebied van onderwijs organiseert CEEC jaarlijks de CEEC Education Graduate Award (CEGA) een wedstrijd voor studenten bouwkostenmanagement/ bouwkosteneconomie aan Europese universiteiten.   


Terug naar het nieuws overzicht

Agenda

Nog geen aankomend activiteiten

Archief >>

Vacatureszoekt een 
Bouwkostendeskundige

 

 

 

 

NVBK op Twitter

NVBK lid Worden

Het NVBK lidmaatschap fungeert als een gezaghebbend keurmerk en geeft toegang tot een bron van kennis en informatie en een interessant netwerk van vakprofessionals. Leden profiteren daarnaast van allerlei voordelen. Kortom, onze leden hebben een streepje voor op niet-leden. 

>>>Aanmelden

Zoek een NVBK Kostendeskundige

Door een streng toelatingsbeleid bewaken we de kwaliteit van onze vereniging. Onze kostendeskundigen zijn zonder uitzondering gepassioneerde mensen die bereid zijn zich actief in te spannen voor hun vakgebied