1. Home

Kom op donderdag 5 november naar de Dag van de Bouwkostendeskundige (online)

door NVBK Secretariaat op 28-10-2020

Kom op donderdag 5 november naar de Dag van de Bouwkostendeskundige! Een online event met als thema 'aardbevingsproblematiek'.

In de zomer van 2018 wordt door minister van Economische Zaken en Klimaat, Eric Wiebes, de versterking van 1588 woningen stilgelegd. Ondanks dat de Mijnraad adviseerde om haast te maken met de 1.500 dringendste gevallen. De minister wilde weten of de versterking door het terugschroeven van de gaswinning misschien niet meer nodig was. Dat leidde tot veel verontwaardiging binnen en buiten het aardbevingsgebied.

Uiteindelijk is toch besloten de woningen te versterken volgens de eerdere afspraken, met het grote verschil dat er een vooraf vastgesteld budget is voor de gehele batch.

Hoe kom je met vier gemeenten, de provincie, de Nationaal Coördinator Groningen, EZK en BZK tot afspraken over de verdeling van 420 miljoen?

Henk Kieft en Menno Hartsema lichten op 5 november toe hoe het proces en de kosten in beeld zijn gebracht die hebben geleid tot een convenant met een prijslijst waarmee het budget is verdeeld en de subsidieaanvragen voor de eigenaren zijn bepaald. Zij bespreken dus hoe het aan de 'voorkant' is gegaan.

Robby Gittens zal in zijn verhaal dieper in gaan op het bouwkostendeskunidge deel van dit project.

Online programma
15:00 - 15:15 Opening
15:15 - 16:00 Sprekers: Henk Kieft, KAW Architecten en Menno Hartsema, Bouwscoop
16:00 - 16:15 Pauze
16:15 - 17:00 Spreker: Robby Gittens, Arcadis
17:00 - 17:30 Vragen en afsluiting

Aanmelden
Interessant? Meld je aan via onze agenda op de website

We ontmoeten je graag online!
Ook niet-leden zijn van harte welkom.


Terug naar het nieuws overzicht

Vacatures

zoekt een
Kostendeskundige met ambitie

 
zoekt een
Cost & data Consultant

 
zoekt een
Adviseur Bouwkosten
 
 

 

 

NVBK op Twitter

NVBK lid Worden

Het NVBK lidmaatschap fungeert als een gezaghebbend keurmerk en geeft toegang tot een bron van kennis en informatie en een interessant netwerk van vakprofessionals. Leden profiteren daarnaast van allerlei voordelen. Kortom, onze leden hebben een streepje voor op niet-leden. 

>>>Aanmelden

Zoek een NVBK Kostendeskundige

Door een streng toelatingsbeleid bewaken we de kwaliteit van onze vereniging. Onze kostendeskundigen zijn zonder uitzondering gepassioneerde mensen die bereid zijn zich actief in te spannen voor hun vakgebied