Kom naar de dag van de bouwkostendeskundige!

Kom naar de dag van de bouwkostendeskundige!

19 oktober 2021 door NVBK Secretariaat

Thema: Bouwen met hout
Tijd: donderdag 4 november (middag, vanaf 13.30 uur)
Plaats: Buitencentrum Almeerderhout, Almere

Cover KM Magazine oktober 2021

Bouwen met hout heeft de toekomst

Bouwen met hout levert grote kosten- en tijdsbesparingen op. Hout is hernieuwbaar en makkelijker te bewerken dan beton of staal. Bovendien is houtbouw duurzaam en een antwoord op de klimaatdoelstellingen. Toch wordt in Nederland nog maar 2% van de huizen gebouwd met hout. Dat komt voornamelijk door gebrek aan kennis en ervaring. Bouwen met hout vraagt van de kostenadviseur een omschakeling in het denken.

Sprekers

Tijdens de Dag van de Bouwkostendeskundige gaan we dieper in op dit onderwerp. Spreker Thijs Luijkx (onderzoeker en beheerder van het platform watkostdebouwvaneenwoning) schreef een hoofdstuk over bouwkosten van houtbouw in een rapportage van het Centrum Hout en de RVO. Uit dat onderzoek blijkt dat het mogelijk is om concurrerend te bouwen met hout.
Ook de praktijk belichten we: kostendeskundige Ingo Hörig en architect Fokke van Dijk vertellen je die middag hoe de Rijksoverheid omgaat met het bouwen in hout.
Natuurlijk is er ook tijd voor vragen en ontmoeting. De middag sluiten we af met een borrel en een diner.

>> Schrijf je in voor de Dag van de Bouwkostendeskundige op 4 november

Meer verdieping? Lees het KM Magazine

Vanaf donderdag 28 oktober valt KM Magazine op jouw deurmat, precies één week voor de Dag van de Bouwkostendeskundige. Met daarin onder meer artikelen van Thijs Luijkx over concurrerend bouwen met hout en van Norbert Schotte over de bouwsector als katalysator voor de klimaatdoelstellingen. Ook interessant: het open source zelfbouwconcept WikiHouse met CNC gefreesde puzzelstukken.

PARTNERS VAN DE NVBK

NVBK LID WORDEN

Het NVBK lidmaatschap fungeert als een gezaghebbend keurmerk en geeft toegang tot een bron van kennis en informatie en een interessant netwerk van vakprofessionals. Leden profiteren daarnaast van allerlei voordelen. Kortom, onze leden hebben een streepje voor op niet-leden. 

Word lid

ZOEK EEN NVBK KOSTENDESKUNDIGE

Onze kostendeskundigen zijn zonder uitzondering gepassioneerde mensen die bereid zijn zich actief in te spannen voor hun vakgebied.

Zoek een kostendeskundige

NVBK Secretariaat

Sluiten