Over Dag van de Bouwkostendeskundige 2021

Dag van de Bouwkostendeskundige 2021

Op 4 november organiseert de NVBK de Dag van de Bouwkostendeskundige. Dit keer staat het thema 'Bouwen met hout' centraal. Een interessant thema dat van verschillende kanten wordt belicht! Meld je aan! Je bent van harte welkom!

CO2-reductie

De woningbouwproductie moet de komende jaren fors omhoog. Tegelijkertijd is de bouw een grootgebruiker van grondstoffen en verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van de CO2-emissies. Bouwen met hout maakt CO2-reductie mogelijk en draagt daarmee bij aan de klimaatdoelstellingen.

Houtbouw kent grote voordelen, maar er is tot nu toe weinig ervaring en kennis opgedaan op het gebied van houtbouw in Nederland. Het overtuigen van de opdrachtgever om te kiezen voor houtbouw wordt daarom ervaren als het grootste obstakel dat houtbouw in de weg staat.

Bouwen in hout en de kostenadviseur

Bouwen in hout vraagt een omschakeling in denken van de kostenadviseur. Wanneer we enkel naar de materiaalkosten kijken, dan liggen deze hoger dan traditionele constructiematerialen. Hoewel er in eerste instantie hogere kosten zijn, zijn er grote besparingen als gevolg van de lichtheid, nauwkeurigheid en verwerkbaarheid van hout. Een gebrek aan kennis van deze voordelen kan ertoe leiden dat de kostenadviseur op hoge kosten per vierkante meter vloeroppervlak uitkomt: een optimaal gebouwontwerp in hout is niet optimaal voor andere materialen en vice versa.

Kortom, meer dan genoeg aanknopingspunten voor een interessante Dag van de Bouwkostendeskundige! 

Programma van Dag van de Bouwkostendeskundige 2021

Op donderdag 4 november:
13:30 - 13:45 Opening
13:45 - 14:30 Bouwen in hout bij de Rijksoverheid: door kostendeskundige Ingo Hörig en architect Fokke van Dijk
14:30 - 14:45 Vragenrondje
14:45 - 15:00 Pauze
15:00 - 15:45 Concurrerend bouwen in hout door: Thijs Luijkx
15:45 - 16:00 Vragenrondje
16:00 - 16:15 Afsluiting, gevolgd door borrel en diner

Lees meer over het programma

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Sluiten