FINANCIËLE BEHEERSING VAN BOUWPROJECTEN

Archief

 1. 25 apr 2024
  Amsterdam

  Ledenvergadering en rondleiding

  Op donderdagmiddag 25 april vindt de jaarlijkse ledenvergadering plaats. Aansluitend gaan we op bezoek bij een bijzonder project in Amsterdam. MedicomZes realiseert hier voor Amsterdam UMC (locatie VuMC) een nieuw Research en Diagnostiek Centrum (RDC).

 2. 07 mrt 2024
  Soest

  Levensduurkosten: als je echt wilt weten hoe het zit!

  Met veel plezier nodigen wij je uit voor de NVBK/DACE netwerkbijeenkomst 'Levensduurkosten in de praktijk'.

 3. 10 nov 2023

  Restauratie van Paleis Het Loo

  37 jaar geleden werd Paleis Het Loo een museum. Een museum dat ooit iemands huis was. Een zomerresidentie en een thuis. Om de collectie en het paleis in een goede staat te houden, was een grote verbouwing nodig. Asbest moest worden verwijderd en klimaatinstallaties vernieuwd.

 4. 02 nov 2023
  Enschede

  Dag van de Bouwkostendeskundige 2023

  Op donderdag 2 november 2023 is het al weer de tiende keer dat de NVBK de Dag van de Bouwkostendeskundige organiseert! Een bekend evenement voor en door onze leden. Vanwege het 45-jarig bestaan van de NVBK wordt het deze keer een extra bijzondere editie. Meld je daarom snel aan! 

 5. 27 jun 2023

  Bijzondere ledenvergadering

  Op dinsdagmiddag 27 juni vindt er een bijzondere ledenvergadering plaats. Op de agenda staat het voorstel voor een statutenwijziging, inclusief gewijzigde huishoudelijk reglement en gedragscode. De voorstellen zijn uitgebreid gepresenteerd in de ledenvergadering van 20 april. En ook in het voortraject zijn de leden meegenomen. Deze vergadering betreft dus vooral een formaliteit.

  Conform de statuten is voor het wijzigen van de statuten namelijk een minimale ledenopkomst van 20% nodig. Wanneer dit aantal niet wordt gehaald is een tweede bijzondere ledenvergadering nodig om de statuten te kunnen wijzigen. Omdat dit quorum 27 juni zeer waarschijnlijk niet wordt gehaald, is er alvast een tweede bijzondere ledenvergadering gepland voor dinsdag 4 juli. In deze tweede kan tot de statutenwijziging worden besloten met een meerderheid van ten minste drie/vierde van de uitgebrachte stemmen. 

 6. 01 jun 2023

  Bijzondere ledenvergadering

  Op dinsdagmiddag 6 juni vindt er een bijzondere ledenvergadering plaats. Op de agenda staat het voorstel voor een statutenwijziging. Conform de statuten is voor het wijzigen van de statuten een minimale ledenopkomst van 20% nodig. Omdat dit aantal niet is gehaald op de bijzondere ledenvergadering van 10 mei, is er een tweede vergadering nodig. In de vergadering van 6 juni kan tot de statutenwijziging worden besloten met een meerderheid van ten minste drie/vierde van de uitgebrachte stemmen. 

 7. 10 mei 2023

  Bijzondere ledenvergadering

  Op woensdagmiddag 10 mei vindt er een bijzondere ledenvergadering plaats. Op de agenda staat het voorstel voor een statutenwijziging. Conform de statuten is voor het wijzigen van de statuten een minimale ledenopkomst van 20% nodig. Omdat dit aantal naar alle waarschijnlijkheid niet zal worden gehaald, zal binnen vier weken na 10 mei een tweede bijzondere ledenvergdadering worden georganiseerd, waarin tot het voorstel kan worden besloten met een meerderheid van ten minste drie/vierde van de uitgebrachte stemmen. 

 8. 24 nov 2022

  Webinar "Circulariteit in de woningbouw" door Klaas van den Brand

  Klaas heeft recent de post-HBO studie bouwkostendeskundige afgerond bij Vitruvius Opleidingen.
  Zijn onderzoeksscriptie stond in het teken van ‘Circulariteit in de woningbouw’. Graag deelt hij dit onderwerp met de NVBK leden in een webinar.

 9. 03 nov 2022
  Heerenveen en Heerenveen

  Dag van de Bouwkostendeskundige 2022

  Op donderdag 3 november 2022 is het alweer de negende keer dat de NVBK Dag van de Bouwkostendeskundige organiseert. Dit keer is het thema Industrieel bouwen. Centraal staan nieuws, ervaringen en ontwikkelingen binnen ons vakgebied. De fabriek van Van Wijnen, Fijn Wonen, vormt samen met het Abe Lenstra stadion, het decor voor deze dag. 
  De capaciteit in de fabriek is beperkt, dus schrijf je snel in.

  Door de beschikbare ruimte in de fabriek bezoeken we de fabriek in twee groepen.
  De ontvangst en de lezingen zijn in het Abe Lenstra stadion. Vanuit daar vertrekken we wisselend in twee groepen naar de fabriek.

 10. 27 sep 2022

  Webinar prijsstijgingen en leverantieproblemen door Joost Haest

  Prijsstijgingen en leverantieproblemen

  Na het webinar van vorig jaar over aanbestedingsrecht en bouwkosten verzorgt mr. Joost Haest (advocaat bouwrecht en aanbestedingsrecht bij Severijn Hulshof advocaten) een vervolg webinar met als onderwerp “prijsstijgingen en leverantieproblemen”.  In dit webinar zal worden ingegaan op de juridische problematiek bij prijsstijgingen en leverantieproblemen aan de hand van de toepasselijke juridische bepalingen, recente voorbeelden en relevante rechtspraak.

PARTNERS VAN DE NVBK

NVBK LID WORDEN

Het NVBK lidmaatschap fungeert als een gezaghebbend keurmerk en geeft toegang tot een bron van kennis en informatie en een interessant netwerk van vakprofessionals. Leden profiteren daarnaast van allerlei voordelen. Kortom, onze leden hebben een streepje voor op niet-leden. 

Word lid

ZOEK EEN NVBK KOSTENDESKUNDIGE

Onze kostendeskundigen zijn zonder uitzondering gepassioneerde mensen die bereid zijn zich actief in te spannen voor hun vakgebied.

Zoek een kostendeskundige
Sluiten