FINANCIËLE BEHEERSING VAN BOUWPROJECTEN

Archief

 1. 10 mei 2023

  Bijzondere ledenvergadering

  Op woensdagmiddag 10 mei vindt er een bijzondere ledenvergadering plaats. Op de agenda staat het voorstel voor een statutenwijziging. Conform de statuten is voor het wijzigen van de statuten een minimale ledenopkomst van 20% nodig. Omdat dit aantal naar alle waarschijnlijkheid niet zal worden gehaald, zal binnen vier weken na 10 mei een tweede bijzondere ledenvergdadering worden georganiseerd, waarin tot het voorstel kan worden besloten met een meerderheid van ten minste drie/vierde van de uitgebrachte stemmen. 

 2. 24 nov 2022

  Webinar "Circulariteit in de woningbouw" door Klaas van den Brand

  Klaas heeft recent de post-HBO studie bouwkostendeskundige afgerond bij Vitruvius Opleidingen.
  Zijn onderzoeksscriptie stond in het teken van ‘Circulariteit in de woningbouw’. Graag deelt hij dit onderwerp met de NVBK leden in een webinar.

 3. 03 nov 2022
  Heerenveen en Heerenveen

  Dag van de Bouwkostendeskundige 2022

  Op donderdag 3 november 2022 is het alweer de negende keer dat de NVBK Dag van de Bouwkostendeskundige organiseert. Dit keer is het thema Industrieel bouwen. Centraal staan nieuws, ervaringen en ontwikkelingen binnen ons vakgebied. De fabriek van Van Wijnen, Fijn Wonen, vormt samen met het Abe Lenstra stadion, het decor voor deze dag. 
  De capaciteit in de fabriek is beperkt, dus schrijf je snel in.

  Door de beschikbare ruimte in de fabriek bezoeken we de fabriek in twee groepen.
  De ontvangst en de lezingen zijn in het Abe Lenstra stadion. Vanuit daar vertrekken we wisselend in twee groepen naar de fabriek.

 4. 27 sep 2022

  Webinar prijsstijgingen en leverantieproblemen door Joost Haest

  Prijsstijgingen en leverantieproblemen

  Na het webinar van vorig jaar over aanbestedingsrecht en bouwkosten verzorgt mr. Joost Haest (advocaat bouwrecht en aanbestedingsrecht bij Severijn Hulshof advocaten) een vervolg webinar met als onderwerp “prijsstijgingen en leverantieproblemen”.  In dit webinar zal worden ingegaan op de juridische problematiek bij prijsstijgingen en leverantieproblemen aan de hand van de toepasselijke juridische bepalingen, recente voorbeelden en relevante rechtspraak.

 5. 04 nov 2021

  Dag van de Bouwkostendeskundige 2021

  Op 4 november organiseert de NVBK de Dag van de Bouwkostendeskundige. Dit keer staat het thema 'Bouwen met hout' centraal. Een interessant thema dat van verschillende kanten wordt belicht! Meld je aan! Je bent van harte welkom!

 6. 30 sep 2021

  NVBK-DACE Netwerkbijeenkomst over LCC

  Met veel plezier nodigen wij je uit voor de NVBK/DACE netwerkbijeenkomst 'Levensduurkosten in de praktijk'.

  Hopelijk ontmoeten wij elkaar dan live. Vanzelfsprekend zorgen wij ervoor dat de richtlijnen met betrekking tot COVID-19 zorgvuldig worden nageleefd.

 7. 24 jun 2021

  Webinar Aanbestedingsrecht en bouwkosten door Joost Haest

  Aanbestedingsrecht en bouwkosten

  Prijsvorming en bouwkosten maken op vele manieren onderdeel uit van de aanbestedingspraktijk. Denk aan discussies omtrent prijsduiken / abnormaal lage inschrijvingen, te lage ramingen van de aanbestedende dienst, gehanteerde plafondbedragen, voorgeschreven prijzen per eenheid en de verplichte onderbouwing van prijzen per eenheid.

 8. 20 mei 2021

  Webinar RKN - NVBK: "Meer rust en ruimte in uw budget?"

  In samenwerking met de NVBK organiseert RKN het webinar "Meer rust en ruimte in uw budget?" Budgetteren met de P85-methodiek. 

 9. 13 apr 2021

  Algemene Ledenvergadering

  Graag nodigen we je uit voor de Algemene Ledenvergadering.
  Tijdens deze online ALV nemen we afscheid van Frits ten Cate als secretaris. Daarnaast treedt Frank Michielen af als voorzitter.

 10. 02 apr 2021
  Stationsplein

  GEANNULEERD KENNISSESSIE BIM EN ALGEMENE LEDENVERGADERING

  In het kader van de genomen maatregelen rondom het coronavirus is onderstaande bijeenkomst verzet naar een nader te bepalen datum.

PARTNERS VAN DE NVBK

NVBK LID WORDEN

Het NVBK lidmaatschap fungeert als een gezaghebbend keurmerk en geeft toegang tot een bron van kennis en informatie en een interessant netwerk van vakprofessionals. Leden profiteren daarnaast van allerlei voordelen. Kortom, onze leden hebben een streepje voor op niet-leden. 

Word lid

ZOEK EEN NVBK KOSTENDESKUNDIGE

Onze kostendeskundigen zijn zonder uitzondering gepassioneerde mensen die bereid zijn zich actief in te spannen voor hun vakgebied.

Zoek een kostendeskundige
Sluiten