Bestuurscolumn: Glazen bol

Bestuurscolumn: Glazen bol

15 december 2022 door NVBK Secretariaat

2022 was een bijzonder jaar. Door extreme prijsstijgingen kwamen veel projecten onder grote druk te staan. Grondstoffen. Mensen. Eigenlijk was er aan alles wel een tekort. Wellicht aan stikstof niet dan… Al met al een behoorlijke uitdaging voor de kostendeskundige om projecten binnen de financiële kaders te houden.

Voor 2023 verwacht ik dat de opgave zeker zo groot is. De ontwikkeling van het prijsniveau blijft de nodige aandacht vragen. Maar ook het afprijzen van de verdere industrialisatie van de woningbouw en het inrekenen van circulariteit blijven hot items. De kosten als gevolg van de Wet kwaliteitsborging (Wkb) komen in beeld. Maar er zullen ook zeker nog flink wat kostenvragen verschijnen voor de gebouwen, die niet aan Energielabel C voldoen. Kortom, we zullen zo hier en daar nog weleens onze glazen bol moeten blijven raadplegen. Wat hebben we toch een prachtig vak!

Met trots kijken we terug op een mooi verenigingsjaar. We hebben veel (fysieke) bijeenkomsten kunnen organiseren. Er is het nodige gepubliceerd en het ledenaantal is weer gestegen. Heel erg fijn. We hopen jullie aankomend jaar nog vaker te ontmoeten, te inspireren en uit te dagen. En stiekem ligt de nadruk vooral op die laatste. Een vereniging is er voor én van de leden. Draag gerust eens een interessant onderwerp aan. Of beter; organiseer een bijeenkomst. Dat kan op locatie, maar ook online. Heel graag! 

Namens het bestuur wens ik jullie fijne feestdagen en een voorspoedig 2023.

Hartelijke groet,
Gerard van Dijk, Bestuurslid NVBK

 

PARTNERS VAN DE NVBK

NVBK LID WORDEN

Het NVBK lidmaatschap fungeert als een gezaghebbend keurmerk en geeft toegang tot een bron van kennis en informatie en een interessant netwerk van vakprofessionals. Leden profiteren daarnaast van allerlei voordelen. Kortom, onze leden hebben een streepje voor op niet-leden. 

Word lid

ZOEK EEN NVBK KOSTENDESKUNDIGE

Onze kostendeskundigen zijn zonder uitzondering gepassioneerde mensen die bereid zijn zich actief in te spannen voor hun vakgebied.

Zoek een kostendeskundige

NVBK Secretariaat

Sluiten