Pioneering: Samenwerking en leren van elkaar is de crux - Impressie in tekst en beeld

Pioneering: Samenwerking en leren van elkaar is de crux - Impressie in tekst en beeld

9 november 2023 door NVBK Secretariaat

Directeur van stichting Pioneering in Enschede, Hans Hilbrands startte tijdens de Dag van de Bouwkostendeskundige met een anekdote over het meewerken aan het bouwen van de tijdelijke rechtbank in Amsterdam om deze later te demonteren en op te bouwen op het Capitool in Enschede. Negentig procent van de tijdelijke rechtbank is hier hergebruikt. 

Hans legde in zijn presentatie uit wat de focus is van Pioneering. De stichting is in Oost-Nederland hét platform voor ontwikkeling en kennisdeling met als doel een sterke toekomstbestendige leefomgeving, waarin bouw, infrastructuur & mobiliteit en ruimtelijke omgeving in balans zijn. Ze versnellen ontwikkelingen, met een netwerk van innoverende deelnemers en praktische projecten, en duurzaamheid in de bouw-, infra- ontwerp- en technieksector.
Op de vraag uit de zaal over de rol van Pioneering, antwoordde Hans dat Pioneering vooral faciliteert. Ze zijn initiatiefnemer, validatiepartner, facilitator, kennis- en projectpartner.
Hans vertelde verder over de projecten die voor 2024 op stapel staan binnen de drie aandachtsgebieden bouw, infrastructuur & mobiliteit en ruimtelijke omgeving en noemde voorbeelden van al gerealiseerde innovaties. Samenwerking en leren van elkaar is de crux. Hans: “Wat ik vandaag leer, deel ik morgen met een ander”.

Bekijk hier de presentatie van Hans Hilbrands, directeur Stichting Pioneering

Ga naar de speciale pagina in de kennisbank voor alle impressies van de verschillende programma-onderdelen van de Dag van de bouwkostendeskundige van 2 november 2023


Impressie in beeld (video en foto's)

Pioneering_20231102_142005

Pioneering_20231102_142521

PARTNERS VAN DE NVBK

NVBK LID WORDEN

Het NVBK lidmaatschap fungeert als een gezaghebbend keurmerk en geeft toegang tot een bron van kennis en informatie en een interessant netwerk van vakprofessionals. Leden profiteren daarnaast van allerlei voordelen. Kortom, onze leden hebben een streepje voor op niet-leden. 

Word lid

ZOEK EEN NVBK KOSTENDESKUNDIGE

Onze kostendeskundigen zijn zonder uitzondering gepassioneerde mensen die bereid zijn zich actief in te spannen voor hun vakgebied.

Zoek een kostendeskundige

NVBK Secretariaat

Sluiten