Bestuurscolumn: Geef je mening en laat dan de discussie maar komen

Bestuurscolumn: Geef je mening en laat dan de discussie maar komen

1 februari 2024 door NVBK Secretariaat

Na negen jaar in het bestuur van NVBK te hebben gezeten, moet ik binnenkort statutair uit het bestuur treden. Negen jaar is een lange tijd, maar terugkijkend was het zo om. Dit betekent dus dat ik oud aan het worden ben. Ik ga nu geen beschouwing houden over deze negen jaar, maar ik noem wel enkele punten die mij opvallen binnen de NVBK.

Het ledenaantal schommelt wat en is de laatste tijd redelijk stabiel. Er komen gelukkig nu ook jonge leden bij. Van de leden is een beperkte groep bij netwerkbijeenkomsten er vrijwel altijd en veel van déze leden zetten zich ook in voor activiteiten van de vereniging. Deze groep komt zowel voor kennisoverdracht als voor het netwerken en het spreken van oude bekenden. Ook is er een groep die zo af en toe komt. Waarschijnlijk komen zij als het onderwerp hun aanspreekt en is netwerken niet de grootste prioriteit. Er zijn ook leden die zelden of nooit komen. Dat is jammer voor hen, omdat de vereniging best wat te bieden heeft, en jammer voor ons, omdat zij zeker ook wat te bieden hebben.

Ik vind het jammer dat initiatieven om iets te organiseren en de organisatie hiervan veelal uit het bestuur moeten komen. Initiatieven vanuit de leden zijn meer dan welkom en je hoeft de organisatie zeker niet alleen te doen. Het bestuur zal je steunen en je kunt ook op MOS rekenen, het verenigingsbureau dat het meeste werk verricht. De initiatieven hoeven niet groot te zijn; als je een bijzonder project hebt gedaan of nieuwe ontwikkelingen hebt toegepast en je wilt hier wat over vertellen of laten zien, kun je contact met het bestuur opnemen. Wij ondersteunen je en samen maken we er een complete bijeenkomst van.

Nog laagdrempeliger is om een stuk te schijven voor de nieuwsbrief Kostenpost. We hebben allemaal veel kennis en zeker veel te vertellen. Onderschat jezelf niet. Veel mensen zijn onbewust bekwaam en beseffen niet hoeveel zij weten en hoe interessant het voor anderen is om dit te delen. Ook hebben we een mening over veel onderwerpen. Het gemiddelde lid van de NVBK is (te) voorzichtig om dit te uiten en wil zijn mening pas geven als er geen speld tussen te krijgen is. We zijn niet van die schreeuwers.

Echter wij zijn juist wel geïnteresseerd in een deskundige mening, wel of niet met een uitgebreide onderbouwing. Geef deze en laat dan een discussie maar komen. Laat deze column niet alleen over aan het bestuur. Ik roep iedereen op wat te schrijven, meld je aan bij de redactie van de Kostenpost.

Ik ben niet weg bij de vereniging en zie jullie graag op één van de netwerkbijeenkomsten. En lees graag jullie columns!

Frank Michielen

PARTNERS VAN DE NVBK

NVBK LID WORDEN

Het NVBK lidmaatschap fungeert als een gezaghebbend keurmerk en geeft toegang tot een bron van kennis en informatie en een interessant netwerk van vakprofessionals. Leden profiteren daarnaast van allerlei voordelen. Kortom, onze leden hebben een streepje voor op niet-leden. 

Word lid

ZOEK EEN NVBK KOSTENDESKUNDIGE

Onze kostendeskundigen zijn zonder uitzondering gepassioneerde mensen die bereid zijn zich actief in te spannen voor hun vakgebied.

Zoek een kostendeskundige

NVBK Secretariaat

Sluiten