Over Restauratie van Paleis Het Loo

Restauratie van Paleis Het Loo

37 jaar geleden werd Paleis Het Loo een museum. Een museum dat ooit iemands huis was. Een zomerresidentie en een thuis. Om de collectie en het paleis in een goede staat te houden, was een grote verbouwing nodig. Asbest moest worden verwijderd en klimaatinstallaties vernieuwd.

Het 17e-eeuwse paleis is gerenoveerd. Vakmensen uit heel de wereld werkten samen om tapijten te knopen, muren te bekleden met verschillende materialen en plafonds te schilderen. Deuren werden geverfd en ramen werden gezet. De collectie werd, sinds eeuwen weer, van heel dichtbij bekeken. De portretten kwamen op ooghoogte te staan in tijdelijke depots, gordijnen en vitrage werden met de hand gerestaureerd.

KAAN Architecten

Voor de vernieuwing is gekozen voor het ontwerp van Dikkie Scipio, KAAN Architecten uit Rotterdam. Het ontwerp maakt gebruik van de symmetrie van Paleis Het Loo. Onder het voorplein is 5000m2 ruimte gemaakt voor de uitbreiding van het museum. Het daglicht komt door een glazen dak. De uitbreiding geeft een logische plek aan alle functies en ruimtes. Met meer plaats voor tentoonstellingen, ontvangstruimtes en een winkel.  

Vanuit deze ondergrondse ruimte kunnen bezoekers straks het paleis in, de vaste presentatie 'De Oranjes' in de oostvleugel bekijken of de winkel en de restaurants bezoeken. 

Programma

Op vrijdag 10 november 2023 wordt je om 13.00 uur ontvangen op Paleis Het Loo. Verschillende sprekers nemen ons ons mee door het restauratietraject. Aansluitend is er om 16.00 uur eem netwerkborrel.

Sprekers

  • teamleider Vastgoed en Techniek (onze begeleider vanuit PHL)
  • Henk van Spijkeren, restauratiebouwkundige bij architectenbureau Van Hoogevest uit Amersfoort
  • Dikkie Scipio, architecte bij KAAN Architekten uit Rotterdam

Deze bijeenkomst is een samenwerkingsinitiatief tussen NVBK en de Beroepsvereniging Nederlandse Bouwspecificatiedeskundigen (BNB). Let op! Er is beperkt plaats, dus meld je snel aan.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Sluiten