FINANCIËLE BEHEERSING VAN BOUWPROJECTEN

dvdblocatie

MEER INFORMATIE LOCATIE DVDB 4 NOVEMBER

Almeerderhout-3

Buitencentrum Almeerderhout in Almere is het decor van de Dag van de Bouwkostendeskundige op 4 november 2021.

Dit Buitencentrum is van Staatsbosbeheer in Almere en staat op Stadslandgoed de Kemphaan, in het bos en recreatiegebied Almeerderhout.

Een passende locatie voor de Dag van de Bouwkostendeskundige over het thema Bouwen met hout!

ENERGIEBESPARING
Bij de ontwikkeling van het buitencentrum is energiebesparing een belangrijk doel geweest. Door het gebruik van een waterpomp bespaart het buitencentrum 50% energie ten opzichte van vergelijkbare gebouwen. Deze besparing loopt op naar 75% door het plaatsen van zonnepanelen.

De luchtinstallatie haalt 90% van de warmte uit de lucht voordat deze naar buiten geblazen wordt. En ook led- en hoogfrequente tl-verlichting, aanwezigheidsdetectie en het energiebeheer verdelen in zones dragen bij aan energiebesparing.

DUURZAAMHEID
Duurzaamheid is de andere belangrijke pijler geweest bij de bouw van dit buitencentrum. In en aan het gebouw is veel hout verwerkt: voor de constructie, de gevel- en binnenbekleding, de vloeren, kozijnen, vensterbanken en het meubilair. Dat hout komt vrijwel volledig uit de bossen van Staatsbosbeheer. Voordeel van het gebruik van Hollands hout is minder transport, een lagere uitstoot van CO2 in vergelijking met het gebruik van andere materialen. Ook de wanden in het gebouw zijn eenvoudig aanpasbaar waardoor de toekomstige gebruikswaarde groter is.

MEER WETEN?
Meer weten over het ontwerp van Buitencentrum Almeerderhout en de gebruikte materialen?
Bekijk en download de pdf.

PARTNERS VAN DE NVBK

NVBK LID WORDEN

Het NVBK lidmaatschap fungeert als een gezaghebbend keurmerk en geeft toegang tot een bron van kennis en informatie en een interessant netwerk van vakprofessionals. Leden profiteren daarnaast van allerlei voordelen. Kortom, onze leden hebben een streepje voor op niet-leden. 

Word lid

ZOEK EEN NVBK KOSTENDESKUNDIGE

Onze kostendeskundigen zijn zonder uitzondering gepassioneerde mensen die bereid zijn zich actief in te spannen voor hun vakgebied.

Zoek een kostendeskundige
Sluiten