Programma van Dag van de Bouwkostendeskundige 2023

Dag van de Bouwkostendeskundige 2023

Programma van Dag van de Bouwkostendeskundige 2023

Op donderdag 2 november:
13:30 - 14:00 Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers
14:00 - 15:00 Pioneering | De kracht van samenwerking
15:00 - 16:30 BIM voor de kostendeskundige
16:30 - 16:45 Pauze
16:45 - 18:00 Industriële circulaire woningbouw (presentatie en rondleiding)
18:00 - 20:30 Netwerkborrel en diner
 1. Van 13:30 tot 14:00

  Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers

  Let op! Er wordt aan het begin van de middag dus geen lunch verzorgd.

 2. Van 14:00 tot 15:00

  Pioneering | De kracht van samenwerking

  Pioneering is hét platform voor het ontwikkelen en delen van kennis voor een toekomstbestendige leefomgeving in Oost-Nederland. Zij versnellen, met een netwerk van innoverende deelnemers en praktische projecten, duurzaamheid in de bouw-, infra-, ontwerp- en technieksector. Met als resultaat een sterke, toekomstbestendige regionale economie in Oost-Nederland. 

  Nieuwsgierig hoe zij dit doen? Hans Hilbrands vertelt ons meer over de wijze waarop zij dit doen en hoe deze opzet in Oost-Nederland bijdraagt aan een toekomstbestendige regionale economie.

  pioneering-800x480

 3. Van 15:00 tot 16:30

  BIM voor de kostendeskundige

  'Building Information Modelling', de gehele digitale verzameling van tekeningen, presentaties, teksten en berekeningen van een bouwwerk. Kortweg BIM. Een eenduidige definitie van BIM bestaat er niet: iedereen bekijkt dit concept op zijn eigen manier, naargelang de mogelijkheden en voordelen die het hen te bieden heeft. BIM is een werkmethode om projecten in goede banen te leiden, waarbij een betere informatie-uitwisseling tussen actoren centraal staat.

  De NVBK heeft over BIM al de nodige kennissessies georganiseerd. Maar tot de formulering van een gemeenschappelijk standpunt t.a.v. BIM is het nooit gekomen. Deze interactieve sessie heeft tot doel de mogelijkheden en voordelen van BIM voor de bouwkostendeskundige in kaart te brengen en staat onder leiding van Lex Ransijn (Eigenaar VDCbase en BIM mentor) en Bart Klarenbeek (Kostendeskundige bij IGG). Vervolgens proberen we antwoord te geven op de vraag hoe het proces van informatie-uitwisseling tussen de verschillende partijen in een bouwproject moet worden georganiseerd om de bouwkostendeskundige hier optimaal van te laten profiteren. 

 4. Van 16:45 tot 18:00

  Industriële circulaire woningbouw (presentatie en rondleiding)

  Rick Borst, projectleider bij Goossen Te Pas, neemt ons mee naar een bijzonder bouwproject op het terrein van de Performance Factory. In opdracht van woningcooperatie Domijn bouwt Goossen Te Pas in samenwerking met De Groot Vroomshoop, hier ruim 200 duurzame woningen. In hun fabriek op nog geen zes kilometer hemelsbreed van de bouwplaats, bereidt de bouwer 185 massief houten, kant-en-klare appartementen voor. Die plaatsen ze op een traditioneel gebouwde basis op de bouwplaats. Maar liefst acht lagen hoog in hout, uniek in Nederland! In het appartenmentengebouw zijn ook zeventien woon-werkstudio’s gemaakt om de combinatie van wonen en werken te onderstrepen en waar te maken. De verwachte oplevering is begin 2024.

  Let op! Voor dit onderdeel is het dragen van veiligheidsschoenen, een hesje en een bouwhelm verplicht. Bij je aanmelding kun je aangeven of je hier wel of niet over beschikt.

 5. Van 18:00 tot 20:30

  Netwerkborrel en diner

  We sluiten de dag feestelijk af in de Twentsche Foodhal, eveneens op het terrein van de Performance factory. Een dynamische locatie waar interactie met elkaar en anderen wordt gestimuleerd. Met een oppervlakte van maar liefst 1000 m2 kun je zelf op zoek gaan naar jouw favoriete gerecht. De Twentsche Foodhal telt namelijk acht verschillende keukens waar eerlijke gerechten op basis van mooie lokale producten, voor je ogen worden bereid. 

  Twentsche Foothal

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Sluiten